Υγεία

Άλλα 3.904 ραντεβού για εμβολιασμό για άτομα άνω των 84 ετών από 1η Φεβρουαρίου

Άλλα 3.904 ραντεβού για εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, επιπρόσθετα των ραντεβού που δεν εξαντλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, πρόσβαση στην Πύλη Εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου θα έχουν τα άτομα ηλικίας άνω των 84 ετών, τα οποία δεν έχουν διευθετήσει ραντεβού τις προηγούμενες εβδομάδες ή δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Τα ραντεβού αφορούν την περίοδο από τις 8 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι τα 3,904 ραντεβού είναι επιπρόσθετα των ραντεβού που δεν εξαντλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Συστήνεται στους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού.

Ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 84 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού σε επόμενες ηλικιακές υπό-ομάδες. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.

Παράλληλα, από τις 8 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Εμβολιασμού Λινόπετρας στην Λεμεσό θα λειτουργούν δύο συνεργεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συνολικά οι εμβολιασμοί διενεργούνται σε 10 Εμβολιαστικά Κέντρα παγκύπρια από 19 συνολικά συνεργεία. Εμβολιασμοί διενεργούνται ταυτόχρονα και από πέντε κινητές μονάδες, μια σε κάθε Επαρχία, που καλύπτουν εμβολιαστικά στέγες ευγηρίας, υποδομές υγείας και ορεινές/ απομακρυσμένες περιοχές.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close