ΕιδήσειςΚύπρος

Άλλες τρεις μέρες κράτηση για υπόπτους κομπίνας με προστατευτικές μάσκες

Για άλλες τρεις μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων, γαμπρού και πεθερού, 27 και 55 χρόνων αντίστοιχα, που τελούσαν υπό οκταήμερη κράτηση σε σχέση με την πώληση 16.000 προστατευτικών μασκών, που δόθηκαν δωρεάν από το κράτος, σε φαρμακευτική εταιρεία.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται σε συγκεκριμένο επαγγελματικό σύνδεσμο, στον οποίο παραχωρήθηκαν δωρεάν χιλιάδες χειρουργικές μάσκες, με τον οποίο σχετίζεται ο 55χρονος ύποπτος.

Οι δύο ύποπτοι έχουν επιλέξει το δικαίωμα της σιωπής, δηλώνοντας στους ανακριτές, ότι θα μιλήσουν δια του δικηγόρου τους, στο δικαστήριο.  Ωστόσο, η Αστυνομία αιτήθηκε και πέτυχε ανανέωση της κράτησης τους, για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι  συνεχίζουν τις έρευνες με στόχο να ολοκληρώσουν το φάκελο της υπόθεσης ώστε να γίνει καταχώρηση της στο δικαστήριο.

Από τις έρευνες έχει προκύψει ότι οι 16.000 χειρουργικές μάσκες που πωλήθηκαν σε φαρμακευτική εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 5.920 ευρώ, αποτελούν μέρος των περίπου 60 χιλιάδων χειρουργικών μασκών που η Κυπριακή Δημοκρατία εισήγαγε και παραχώρησε δωρεάν σε επαγγελματικό σύνδεσμο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close