ΕιδήσειςΚύπρος

Άμβλυνση του κυκλοφορικού μέσω δημοσίων υπαλλήλων μελετά το Υπουργείο Μεταφορών

Τρόπους παροχής κινήτρων για αξιοποίηση των δημοσίων μεταφορών από τους δημοσίους υπαλλήλους, μελετά το Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος μια από τις πρώτες εισηγήσεις που έλαβε με την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν να διερευνηθεί πως μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να χρησιμοποιούν τις δημόσιες μεταφορές. Για το θέμα, είπε, ήδη έχει ξεκινήσει η ανάλυση.

Όπως εξήγησε, η ιδέα είναι να εξεταστεί πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται στη Λευκωσία, από ποιες περιοχές έρχονται για να πάνε στις εργασίες τους και πως μπορούν να αξιοποιήσουν τις δημόσιες μεταφορές αντί να έρχονται με τα δικά τους οχήματα. Ο κ. Καρούσος είπε ότι αυτή τη στιγμή προχωρούν με μελέτη και όταν υπάρχουν τα νούμερα για να ξέρουν ποια ακριβώς είναι η επίδραση, θα δουν και πώς μπορούν να βρουν κίνητρα ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να χρησιμοποιούν τις δημόσιες μεταφορές.
 
«Το κυκλοφοριακό», είπε, «είναι κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε και είμαστε θετικοί ότι θα δώσουμε λύσεις».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close