ΥπηρεσίεςΦιλοξενίες

Άσκηση πυρόσβεσης 2022 στο Περιφερειακό Γραφείο Αμμοχώστου-Λάρνακας της ΑΗΚ

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου πληροφορεί το κοινό, ότι αύριο 19 Μαΐου 2022, στις 09:10 μέσα στα πλαίσια της Εβδομάδας Πυρασφάλειας και σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας του Οργανισμού, θα διεξαχθεί άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και διάσωσης στο Περιφερειακό Γραφείο ΑΗΚ Αμμοχώστου-Λάρνακας  στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή 95, στη Λάρνακα δίπλα από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και του προσωπικού της ΑΗΚ στις διαδικασίες πυρόσβεσης και στην εξοικείωση τους με το περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις και τα Συστήματα Πυρασφάλειας που διαθέτει το καινούργιο κτίριο.

Η Άσκηση Πυρόσβεσης θα παρέχει ακόμα την ευκαιρία να εντοπιστούν προβλήματα που εμφανίζονται ενεργοποιώντας το «Σχέδιο Δράσης σε Περίπτωση Πυρκαγιάς» που διαθέτει το Περιφερειακό Γραφείο της Α.Η.Κ. Αμμοχώστου-Λάρνακας.

Στην ετήσια άσκηση πυρόσβεσης μαζί με το προσωπικό της ΑΗΚ θα συμμετέχουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, της Αστυνομίας και ασθενοφόρο των Πρώτων Βοηθειών Λάρνακας.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κινητοποίηση Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Οχημάτων, ως επίσης και Ασθενοφόρου των Πρώτων Βοηθειών και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το κοινό.

Επιπρόσθετα ως αποτέλεσμα της άσκησης Πυρόσβεσης:

  1. Θα εκκενωθεί το κτίριο από το προσωπικό και πελάτες/επισκέπτες της ΑΗΚ.
  • Θα διακοπεί για διάρκεια μιας ώρας περίπου η παροχή ηλεκτρισμού στο κτίριο που θα επηρεάσει και την τηλεφωνική επικοινωνία με τα Περιφερειακά Γραφεία και τα ΚΕΠ Λάρνακας και Παραλιμνίου, καθώς και το Κέντρο Τεχνικών Υπηρεσιών Λάρνακας.

Πρώτιστος σκοπός του Οργανισμού είναι η ασφάλεια του κοινού και του προσωπικού.

Related Articles

Back to top button
Close