ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Έβαλαν φωτιά ακόμη και σε φοινικιές στον πεζόδρομο!

Ούτε τα δέντρα στον πεζόδρομο Λακατάμιας παρά τον Πεδιαίο δεν ξέφυγαν από την καταστροφική μανία ορισμένων νεαρών. Μετά τους κάδους ανακύκλωσης, τους κάδους σκουπιδιών, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νεοφύτου, αυτή τη φορά έβαλαν φωτιά στις φοινικιές που βρίσκονται κατά μήκος του πεζόδρομου, μετά το σωματείο του ΘΟΪ Λακατάμιας προς την Πυροσβεστική.

Κι ευτυχώς δηλαδή που η Πυροσβεστική βρίσκεται πολύ κοντά και απέτρεψε τα χειρότερ, αλλά ζημιά σε μερικές δέντρα έχει γίνει. Τα … καμένα μυαλά μερικών νεαρών, των οποίων η παραβατική συμπεριφορά έχει ξεφύγει, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η γη, τα δέντρα, το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και αν καταστραφούν, τότε θα καταστραφούμε όλοι. Και τα σπίτια τους.

Από πέρσι πάντως, μετα την πανδημία, και τους περιορισμούς, η κίνηση στον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο αυξήθηκε, αλλά δεν πάνε όλοι για να περπατήσουν και να αθληθούν. Οι πλείστοι πάνε γιατί απλά θέλουν να βγουν έξω δήθεν για άθληση και έτσι ορισμένοι ταραξίες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθόλου αστυνόμευση και κάνουν τα δικά τους.

Ο χώρος χρειάζεται προστασία γιατί αποτελεί μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και τόπο όπου μπορούν να πάνε οικοηγένειες και παιδιά. Στο προσεχές μέλλον δε όταν θα δημιουργηθούν νέα έργα-σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου Λακατάμιας- τότε η ανάγκη για περιφρούρηση και ασφάλεια θα γίνει ακόμη πιο αναγκαία. Επιβάλλεται πάντως κι η Αστυνομία να δίνει που και που το παρόν της στο χώρο για να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να επικρατεί σε δημόσιους χώρους.

Related Articles

Back to top button
Close