ΕιδήσειςΚύπρος

Έδιωξαν τα τροχόσπιτα από περιοχή του Ακάμα (vid)

Τριάντα τροχόσπιτα που είναι εδώ και χρόνια εγκατεστημένα σε μόνιμη βάση σε περιοχή του Νέου Χωριού, στην χερσόνησο του Ακάμα, μετακινήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε επιχείρηση της κοινοτικής αρχής προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα οχληρίας και ακαλαισθησίας, όπως υποστηρίζει η κοινότητα.

Η επιχείρηση έγινε στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο αντιδράσεων των ιδιοκτητών.

Τα τροχόσπιτα μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο ανοιχτό χώρο, από όπου οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν και γραπτώς να τα παραλάβουν, καταβάλλοντας μάλιστα το κόστος της μεταφοράς τους εκεί από την κοινοτική αρχή. Οι φορείς του Νέου Χωριού είχαν επιδώσει προειδοποιητική προθεσμία για τη μετακίνηση των τροχόσπιτων αυτών, θεωρώντας ότι η εικόνα των τροχόσπιτων αυτών δεν συνάδει με την επιχειρούμενη αναβάθμιση της περιοχής.

Η σημερινή επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, παρά τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών που εμμένουν ότι όχι μόνο δεν προκαλούν προβλήματα και αντιαισθητική εικόνα, αλλά ότι είναι η δική τους παρουσία εκεί όλα αυτά τα χρόνια που απέτρεψε τις πυρκαγιές και άλλες καταστροφές στο συγκεκριμένο τμήμα της χερσονήσου.

Ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της επιχείρησης απομάκρυνσης το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου, αναφέρει ότι ενεργώντας στα πλαίσια των αποφάσεων του και με γνώμονα την επιβολή του Νόμου και της τάξης προχώρησε, όπως είχε δημόσια προαναγγείλει, σε μετακίνηση των παράνομων τροχόσπιτων και άλλων πρόχειρων παράνομων κατασκευών από την περιοχή Λουτρών Αφροδίτης.

« Όλα τα μετακινηθέντα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και τοποθετήθηκαν σε ελεγχόμενο χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου», τονίζεται στην ανακοίνωση. « Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής θα πωληθούν με δημόσιο πλειστηριασμό ή θα καταστραφούν.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται για τα μετακινηθέντα, να επικοινωνήσουν με το Κοινοτικό Συμβούλιο στο τηλέφωνο 26 322 520 ώρες γραφείου, και αφού καταβάλουν τα έξοδα μετακίνησης, να λάβουν την περιουσία τους».

ΠΗΓΗ: Ο Φιλελεύθερος

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close