ΕιδήσειςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκκληση: Να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για ακτοπλοϊκή σύνδεση

Έκκληση στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας για να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες του για υλοποίηση του σχεδιασμού που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, κάνει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας.

Η δυστοκία που παρατηρήθηκε στον διαγωνισμό για επιλογή ναυτιλιακής εταιρείας που θα υλοποιούσε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εγκατάλειψη του όλου σχεδιασμού.

Αντίθετα, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, θα πρέπει να κινηθεί προς πάσαν κατεύθυνση, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αιτιάσεις των ναυτιλιακών εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, αφού αξιολογήσει τους λόγους που αποθάρρυναν τις ναυτιλιακές εταιρείες να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, πρέπει να διεξαγάγει ένα νέο διαγωνισμό με πιο ελκυστικούς όρους, ώστε να προχωρήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας έδωσε πολλές μάχες μέχρι να εξασφαλιστεί το «πράσινο φως» από την Ε. Ένωση για αυτή την σύνδεση και δεν πρόκειται να δεχθεί την εγκατάλειψη αυτού του εγχειρήματος.  

Όπως τονίσαμε πολλές φορές, η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα βοηθήσει ποικιλότροπα την οικονομία της Κύπρου και θα δώσει διέξοδο σε όλους όσους για οποιονδήποτε λόγο αποφεύγουν τα αεροπλάνα για τα ταξίδια τους προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

Αναμένουμε, λοιπόν, άμεση επαναφορά του θέματος στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, με σκοπό την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Related Articles

Back to top button
Close