ΕιδήσειςΚύπρος

Έλεγχοι μετά από οδηγίες Αρχηγού Αστυνομίας οδήγησαν σε κατάσχεση οχημάτων και συλλήψεις (pics)

Οι έλεγχοι που άρχισαν χθες για τροχαίες παραβάσεις που αφορούν κυρίως τροποποιημένες μοτοσυκλέτες και οχήματα, είχαν ως αποτέλεσμα να κατασχεθούν 27 μοτοσικλέτες και 4 αυτοκίνητα και να συλληφθούν 5 πρόσωπα ανέφερε  στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, προσθέτοντας ότι άλλες 16 μοτοσικλέτες κατασχέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Ο κ. Ανδρέου είπε ότι σε τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας της Αστυνομίας με τους Αστυνομικούς  Διευθυντές που πραγματοποιήθηκε χθες δόθηκαν οδηγίες από τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη να γίνονται στοχευμένα επιχειρήσεις σε όλες τις επαρχίες, καθ΄όλο το 24ώρο για παραβάσεις που αφορούν οδήγηση τροποποιημένων μοτοσικλετών ή αυτοκινήτων, με μεγάλες ταχύτητες και πρόκληση θορύβου και ανησυχίας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταγγέλθηκαν 330 οδηγοί για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και 43 μοτοσικλέτες, αφού φέρονται να έχουν υποστεί μηχανικές τροποποιήσεις, δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής, δεν έφεραν τα έγγραφα τους ενώ φέρονται να είχαν προβεί και σε διάφορες σοβαρές τροχαίες παραβάσεις. 

Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λευκωσίας κατά τη διάρκεια των ελέγχων, κατασχέθηκαν 8 μοτοσικλέτες, στην επαρχία Αμμοχώστου κατασχέθηκαν 5 μοτοσικλέτες ενώ στην επαρχία Λεμεσού κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα και 14 μοτοσικλέτες. Σημειώνεται ότι, στην επαρχία Λάρνακας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κατασχέθηκαν συνολικά 16 μοτοσικλέτες. 

Στην επαρχία Λεμεσού, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών προσώπων, για υπόθεση επίθεσης εναντίον αστυνομικού, αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη, απειλής χρήσης βίας, ανησυχίας και παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του. 

Συγκεκριμένα, μέλη της Αστυνομίας είχαν ανακόψει για έλεγχο, μοτοσικλέτα που οδηγούσε 38χρονος, ο οποίος φέρεται να μην φορούσε προστατευτικό κράνος και η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδες εγγραφής. 

Αμέσως μετά την ανακοπή ο 38χρονος φέρεται να άρχισε να αντιδρά προκαλώντας ανησυχία ενώ έσπρωξε τον αστυνομικό ο οποίος τον συνέλαβε για τα πιο πάνω αυτόφωρα αδικήματα. Δεύτερος αστυνομικός προσέγγισε το σημείο για να βοηθήσει τον πρώτο αστυνομικό αφού ο 38χρονος φέρεται να προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη. Ταυτόχρονα, πρόσωπο ηλικίας 17μισι ετών φέρεται να παρεμπόδιζε τους αστυνομικούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, ενώ τρίτο πρόσωπο ηλικίας 28 ετών, φέρεται να καταφερόταν κατά των μελών της αστυνομίας και να προκαλούσε ανησυχία. Και τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Μικροπαραβάσεων Λεμεσού όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου. 

Επίσης, στην επαρχία Πάφου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για μαχαιροφορία. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε κάτοικος Πάφου όπου κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο δύο μαχαίρια τύπου μπαλτά, με λεπίδες μήκους 32 και 26 εκατοστών. Στη δεύτερη περίπτωση, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτοκίνητο άλλου προσώπου, εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια με λεπίδες μήκους 10 και επτά εκατοστών. Και στις δύο περιπτώσεις τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου. 

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της εμπέδωσης της ασφάλειας του πολίτη και της πάταξης των τροχαίων παραβάσεων καθώς και για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close