ΕιδήσειςΚύπρος

Έλεγχους σε νυχτερινά κέντρα στην Λάρνακα-11 εργάζονταν παράνομα

Συντονισμένη επιχείρηση σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Λάρνακα για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας, διενήργησε χθες βράδυ η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέλη της Δύναμης και λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων άρχισαν χθες λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας, η οποία διήρκησε μέχρι και λίγο πριν τα μεσάνυκτα.

Mέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας,  διενήργησαν έλεγχο σε τρία νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στα οποία εργάζονταν συνολικά 13 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας διαπίστωσαν ότι 11 άτομα εργάζονταν στα υποστατικά κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία και εξέδωσαν προς τους εργοδότες τους σχετικές ειδοποιήσεις.

Ακόμα δύο από τα υποστατικά που ελέγχθηκαν δεν κατείχαν άδεια πώλησης οινοπνευματοδών ποτών και καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία.

Εξάλλου σε έλεγχο που έγινε σε εστιατόριο στην Λάρνακα, εντοπίστηκε 24χρονος υπήκοος τρίτης χώρας, να εργάζεται παράνομα, χωρίς άδεια από τον Λειτουργό Μετανάστευσης.

Ο 24χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και οδηγήθηκε στα γραφεία του Τμήματος Μικροπαραβάσεων Λάρνακας, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, αφού διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία.

Στον Τμήμα Μικροπαραβάσεων κλήθηκε και μετέβη και ο εργοδότης του 24χρονου, ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close