ΕιδήσειςΚύπρος

Ένα πανέμορφο πουλάρι γεννήθηκε στην Αθαλάσσα (φώτος+vid)

Γεννητούρια είχαμε σήμερα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας (ΚΠΕΕ), αναφέρει σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το Τμήμα Δασών.

Και προσθέτει: “Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλασσε σήμερα το ΚΠΠΕ Αθαλάσσας! Για πρώτη φορά στο χώρο μας, ένα μικρό πανέμορφο πουλάρι, το οποίο αναμέναμε εντός των ημερών να γεννηθεί, από σήμερα, αποτελεί γεγονός.

Ο κυπριακός όνος, το αξιολάτρευτο αυτό ζώο, διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην αγροτική ζωή του νησιού και όλες σχεδόν οι οικογένειες της Κύπρου διέθεταν τουλάχιστον ένα γαϊδούρι, καθώς αποτελούσε το μεταφορικό του μέσο αλλά και τον απαραίτητο βοηθό στις γεωργικές τους ασχολίες.

Σήμερα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και από το 2008 έχει κηρυχθεί προστατευόμενο ζώο”.

Φωτογραφίες: Κώστας Λογγίνος και Γιώργος Α. Κωνσταντίνου.

🙏👶Γεννητούρια είχαμε σήμερα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας (ΚΠΕΕ).

🙏👶Γεννητούρια είχαμε σήμερα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας (ΚΠΕΕ). Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για το όνομά του.Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλασσε σήμερα το ΚΠΠΕ Αθαλάσσας! Για πρώτη φορά στο χώρο μας, ένα μικρό πανέμορφο πουλάρι, το οποίο αναμέναμε εντός των ημερών να γεννηθεί, από σήμερα, αποτελεί γεγονός. Ο κυπριακός όνος, το αξιολάτρευτο αυτό ζώο, διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην αγροτική ζωή του νησιού και όλες σχεδόν της οικογένειες της Κύπρου διέθεταν τουλάχιστον ένα γαϊδούρι, καθώς αποτελούσε το μεταφορικό του μέσο αλλά και τον απαραίτητο βοηθό στις γεωργικές τους ασχολίες.Σήμερα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και από το 2008 έχει κηρυχθεί προστατευόμενο ζώο. Βίντεο: Κώστας Λογγίνος και Γιώργος Α. Κωνσταντίνου.

Gepostet von Τμήμα Δασών am Donnerstag, 14. Mai 2020

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close