ΕιδήσειςΚύπρος

Έντονα καιρικά φαινόμενα και τη Δευτέρα

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να εκδηλωθούν αρκετές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά επαρχίας Λεμεσού/Λάρνακας και νοτιότερα/νοτιοανατολικότερα αλλά και πιο τοπικά σε άλλα τμήματα του νησιού, όπου κάποιες από αυτές θα είναι ισχυρές. Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως μονοκυτταρικές (Pulse Severe), χωρίς να αποκλείονται και πολυκυτταρικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες ενδέχεται να ανατροφοδοτούνται από τα ίδια σημεία, όπου σε μία τέτοια περίπτωση αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι τοπικές πλημμύρες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και αργής κίνησης των καταιγίδων που αναμένονται τοπικά, τους ισχυρούς ριπαίους ανέμους που ενδεχομένως να συνοδεύουν τις καταιγίδες και χαλάζι που ενδεχομένως να φτάνει τα 2 εκατοστά. Τοπικά οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών ή λιγότερο.

Λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα καθώς και λόγω κατολισθήσεων, μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 12:00 Τ.Ω, 21/10/2019. Μέχρι 17:00 Τ.Ω, 21/10/2019.

Ώρα έκδοσης: 10:20 Τ.Ω, 21/10/2019.

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή και το εύρος αναμενόμενης βροχής.

ΠΗΓΗ:kitasweather.com

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά, στο εσωτερικό και πιθανό στα νότια παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ ενώ σε καταιγίδα δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο τοπικά αυξημένες νεφώσεις, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά, βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα της Τρίτης που είναι κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close