ΕιδήσειςΚύπρος

Έρευνα για πολιτογραφήσεις αποφάσισε το Υπουργικό

Τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων, οι οποίες εμφανίζονται σε δημοσιεύματα, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία του σώματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, είπε πως «μετά από ενημέρωση το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και ο Υπουργός Εσωτερικών θα ζητήσει και θα γίνει έρευνα σχετικά με τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων, οι οποίες εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και για τις οποίες γίνεται λόγος».

Πρόσθεσε πως οι πολιτογραφήσεις αυτές είχαν παραχωρηθεί με τους κανονισμούς που ίσχυαν στο παρελθόν, “προτού εφαρμοστούν οι σημερινοί αυστηρότεροι έλεγχοι και περιορισμοί, που ισχύουν με βάση τους κανονισμούς».

Αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις μη αποκλειόμενης και αυτής της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται, ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Το θέμα με τις πολιτογραφήσεις ήλθε ξανά στην επιφάνεια μετά τις καταγγελίες ότι παραχωρήθηκαν υπηκοότητες σε πρόσωπα που είνα στενά συνδεδεμένα με την κυβέρνηση της Καμπότζης.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close