ΕιδήσειςΚύπρος

Έρχεται μείωση στην τιμή του ρεύματος

Νέοι συντελεστές ρήτρας καυσίμων για τις διατιμήσεις και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα ισχύουν για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ που εξηγεί ότι αυτό γίνεται κατόπιν έγκρισης των νέων διατιμήσεων από την ΡΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΑΗΚ, με βάση τη μεθοδολογία διατιμήσεων, η Αρχή έχει υποχρέωση να υποβάλλει κάθε χρόνο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) νέες διατιμήσεις για έγκριση.  Οι τιμές χρέωσης των διατιμήσεων είναι υπολογισμένες με σκοπό την ανάκτηση των Επιτρεπόμενων Εσόδων της για το συγκεκριμένο έτος, προστίθεται.

Η ΡΑΕΚ ενέκρινε τα νέα σχέδια διατιμήσεων ηλεκτρισμού για το έτος 2020, με την απόφαση της αρ. 34/2020, αναφέρεται.  Σύμφωνα με τις νέες διατιμήσεις, έχουν επέλθει μειώσεις στις τιμές χρέωσης της κάθε παρεχόμενης μονάδας, σε σχέση με τις υφιστάμενες.

Οι νέες διατιμήσεις, σημειώνεται, έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020. 

Διευκρινίζεται ότι,  η εφαρμογή των νέων διατιμήσεων θα αρχίσει από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας ως εξής:

-για τους μηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από το τέλος Ιανουαρίου 2020 και
 -για τους διμηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2020 και μετά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close