ΕιδήσειςΚύπρος

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας τα Φώτα-Υπερχειλίζει Κυριακή ο Ασπρόκρεμμος

Καθώς η Κύπρος παραμένει σε σκηνικό βαρυχειμωνιάς με βροχές, χιόνια και κρύο, νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να μας επηρεάσει από τη Δευτέρα, μέρα των Θεοφανείων. Το νέο σύστημα δημιουργείται στο Αιγαίο, κινείται νοτιοανατολικά και ισχυροποιείται.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες  της Δευτέρας ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος µε βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεµοι θα ενισχυθούν ως πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί.

Η πρόγνωση του καιρού από τη Μετεωρολογική υπηρεσία.

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, κατά διαστήµατα, και ενδεχόµενο να σηµειωθεί µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και το απόγευµα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους µηδέν βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά.

Την ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, ενώ µέχρι την Τρίτη θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, (πρωϊνές ώρες του Σαββάτου) ήταν 58 εκατοστά.

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΑΣΠΡΟΚΡΕΜΜΟΥ

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 3.127 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 40.587 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων ανέβηκε στο 88.3% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 18.6%.

Βάσει των εισροών του τελευταίου 24ώρου, αλλά και βάσει των βροχών που προβλέπονται τις επόμενες ημέρες, το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, ο Ασπρόκρεμμος, αναμένεται να υπερχειλίσει την Κυριακή.

Τα φράγματα της Γερμασόγειας και Καλαβασού αναμένεται να υπερχειλίσουν κι αυτά, πιθανότατα τη Δευτέρα, μέρα των Φώτων. Όσον αφορά το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, τον Κούρης, αναμένεται να υπερχειλίσει περί τα μέσα Ιανουαρίου με τις βροχές που πέφτουν, αλλά και με το λιώσιμο του χιονιού.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close