ΕιδήσειςΚύπρος

Έρχονται βροχές, χιόνια και κρύο

Διαταραχή, εν ονόματι “Ιφιγένεια”, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, θα επηρεάζει την περιοχή μας από την Δευτέρα μέχρι και τουλάχιστον την Πέμπτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kitasweather.com.

Εκτεταμένο βαθύ χαμηλό, με το κέντρο του τη Δευτέρα να βρίσκεται στα Βαλκάνια, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σταδιακά από τη Δευτέρα. Αρχικά, αναμένονται τοπικού χαρακτήρα βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με το δυτικό μισό του νησιού να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής.

Το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού, καθώς ψυχρό μέτωπο το οποίο θα κινείται σχετικά αργά, θα προσεγγίσει την περιοχή μας από τα δυτικά. Του ψυχρού μετώπου θα προηγούνται βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα αρχίσουν να επηρεάζουν το νησί μας από τα δυτικά και προοδευτικά αναμένεται να επηρεάσουν όλο το νησί μέχρι τις αυγινές με πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Παράλληλα, αναμένεται και σημαντική ενίσχυση των ανέμων κυρίως στα προσήνεμα παράλια αλλά και στα προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, με τις ριπές να φτάνουν έως και τα 7-8 μποφόρ. Οι βροχές/καταιγίδες θα συνεχίσουν κατά διαστήματα καθ’ όλη την διάρκεια της Τρίτης, ωστόσο θα είναι πιο γενικευμένες, συχνές και παρατεταμένες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Eπίσης, στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα αρχίσει να παρατηρείται χιονόπτωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ της Τρίτης. Από το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη (ημέρα Χριστουγέννων), ο καιρός παρουσιάζει μικρή βελτίωση, ωστόσο τοπικές βροχές/καταιγίδες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το νησί κατά διαστήματα.

Την Τετάρτη, δευτερεύον χαμηλό, αναμένεται να δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα συνεχίσει να δίνει βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, και οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν και σε περιοχές με υψόμετρο από περίπου 1400-1500 μέτρα και άνω.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close