ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Έτοιμο για λειτουργία το πρώτο πάρκο αναψυχής για σκύλους του Δήμου Λεμεσού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού εξοφλεί μια οφειλή προς τα σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους, δημιουργώντας πάρκο αναψυχής για σκύλους, ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, κατά την παρουσίαση του πρώτου στο είδος του πάρκου, στο Δήμο Λεμεσού.
 
Ο κ. Νικολαΐδης, μαζί με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, παρουσίασαν και επίσημα το 8.000 τ.μ. πάρκο σκύλων, που βρίσκεται στην οδό Αγοράς, στο Ζακάκι και που είναι έτοιμο να λειτουργήσει μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα σε σχέση με τα θεματικά πάρκα.
 
Στις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως ο χώρος είναι χωρισμένος σε τρία τμήματα, ένας για παιχνίδια για σκυλιά (Α), ένας για περπάτημα με τους ιδιοκτήτες (Β) και ένας περιφραγμένος χώρος όπου μπορούν τα σκυλιά να κυκλοφορήσουν ελεύθερα χωρίς λουρί (Γ).
 
Σημείωσε δε ότι το πάρκο δημιουργήθηκε σε χώρο δίπλα από το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων σκύλων «γιατί δεν θέλουμε τα σκυλιά του καταφυγίου να νιώθουν μοναξιά και σίγουρα, με τους επισκέπτες που θα υπάρχουν εδώ, πιο εύκολα θα βρίσκουν οικογένειες για να τα υιοθετήσουν».
 
«Είμαστε πανέτοιμοι, με τους κανονισμούς λειτουργίας, τους οποίους καταρτίσαμε σε συνεργασία και με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και με τις φιλοζωικές οργανώσεις», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν εθελοντές καθώς και λειτουργοί που θα φροντίζουν το χώρο.
 
Αναμένουμε, συνέχισε, τον κόσμο, τους φιλόζωους να το χαρούν και είμαστε σίγουροι ότι με τις εισηγήσεις τους, με τη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα με τις φιλοζωικές οργανώσεις, αυτός ο χώρος θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν σκέψεις και για άλλα πάρκα σκύλων εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Λεμεσού, ανέφερε πως υπάρχει σκέψη για δημιουργία ενός, ίσως και μεγαλύτερου, πάρκου στην περιοχή Φασούλας, αλλά και για μικρότερα πάρκα εντός της αστικής περιοχής.
 
Όμως, υπέδειξε, «θα δούμε πως θα δουλέψει αυτό, πως θα το υποδεχθούν οι φιλόζωοι, τι παρατηρήσεις θα μας υποβάλουν και είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία αυτού του πάρκου θα μας οδηγήσει και στην επόμενη ημέρα».

Το πρώτο πάρκο σκύλων του Δήμου Λεμεσού θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας εκτός Πέμπτης, με χειμερινό ωράριο (Νοέμβριο – Απρίλιο 9π.μ-5μ.μ) και καλοκαιρινό ωράριο (Μάιο – Οκτώβριο 9π.μ.-7μ.μ).

Όπως εξάλλου αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, οι συνοδοί των σκύλων πρέπει να είναι άνω των 15 ετών, να χρησιμοποιούν το χώρο µε δική τους ευθύνη, να είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά του σκύλου τους, να βρίσκονται συνεχώς στο χώρο, ως επίσης και να έχουν τα σκυλιά τους δεμένα στους χώρους Α και Β και να καθαρίζουν τα περιττώματα τους.

Τονίζεται ότι απαγορεύεται η είσοδος σε σκυλιά µε επιθετική συμπεριφορά, σε άρρωστα σκυλιά (ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να παρουσιάσει το βιβλιαράκι εμβολιασμού καθώς και την άδεια σκύλου), σε σκυλιά που είναι σε περίοδο ζευγαρώματος και σε κουτάβια κάτω των 4 µηνών.
 
Επιπρόσθετα, απαγορεύεται η είσοδος σε σκυλιά που ανήκουν στις φυλές Pit Bull ή American Pit Bull, Japanese Tosca, Dogo Argentino, Fila Brazileiro. Επίσης, απαγορεύεται  η χρήση γυάλινων αντικειμένων, το τάισμα και η όχληση ζώων.
 

Related Articles

Back to top button
Close