ΕιδήσειςΚύπρος

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Σωκράτης Χάσικος

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από πολύχρνονη μάχη με τον καρκίνο. 

Ο εκλιπών είχε ανακοινώσει το 2018 ότι έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και γι΄ αυτό το λόγο βρισκόταν σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού τελευταία όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Το 2019 έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του, Έλλη Κουλέρμου Χάσικου, μετά από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Απριλίου 1956. Μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο.  Ήταν νυμφευμένος με την Έλλη Κουλέρμου. Έχει δύο υιούς και μία κόρη.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Εκλέγηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1991 στην Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας με τον συνασπισμό Δημοκρατικός Συναγερμός-Κόμμα Φιλελευθέρων. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τον ίδιο συνασπισμό.

Στις 25 Αυγούστου 1999 διορίστηκε Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2003 που ολοκληρώθηκε η θητεία της κυβέρνησης.

Επανεξελέγη βουλευτής με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές του 2006, ενώ δεν διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2011. Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επαφής Κυβέρνησης-Βουλής-ΠΑΣΥΔΥ, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Την 1 Μαρτίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 10 Μαΐου 2017 όταν υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Related Articles

Back to top button
Close