Κύπρος

Αγανάκτηση καταστηματαρχών στη Λεμεσό από τις νέες πλημμύρες

Στο ίδιο έργο θεατές για τη Λεμεσό και συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες μετά από 20 λεπτά περίπου έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές καταστήματα και αυτοκίνητα.

Τα προβλήματα εστιάζονται, κυρίως, στην περιοχή του Κάστρου και του παραλιακού μετώπου στη Λεμεσό. Πλημμύρες σημειώθηκαν και στον υπό κατασκευή δρόμο Μισιαούλη και Καβάζογλου. Το σκηνικό είναι γνώριμο και παρατηρείται στη Λεμεσό κάθε φορά που πέφτουν έντονες βροχές σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι μαγαζάτορες εκτός από την πανδημία και το κλείσιμο των μαγαζιών τους, είδαν με απόγνωση τα νερά να πλημμυρίζουν τα υποστατικά τους. Αρκετοί πολίτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την έντονη δυσαρέκσειά τους για το χρόνιο πρόβλημα.

Εξάλλου, αρκετά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές καθώς ακινητοποιήθηκαν και το νερό έφτασε ως τη μέση τους.

Επίσης, από κεραυν που έπεσε σε διώροφη οικία προκλήθηκε μεγάλη ζημιά, και σε γραφεία εταιρείας που γειτονεύει.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, πέντε συνεργεία από τους τρεις Πυροσβεστικούς Σταθμούς εργάζονται στις πληγείες περιοχές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί σε περίπου 20 περιστατικά στο κέντρο Λεμεσού που αφορούσαν ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων από δημόσιους δρόμους, αντλήσεις υδάτων από υποστατικά και μετακινήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες χωρίς άμεσο κίνδυνο.

Επιπρόσθετα εργάζονται 7 συνεργεία του Δήμου Λεμεσού και 20 άτομα της Πολιτικής Άμυνας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close