ΕιδήσειςΚύπρος

Ακύρωση της Γιορτής του Κρασιού αποφάσισε ο Δήμος Λεμεσού

Η πανδημία έφερε τελικά την ακύρωση της φετινής Γιορτής του Κρασιού της Λεμεσού, με το Δήμο Λεμεσού να προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση μικρότερης έκτασης εκδηλώσεων περί το τέλος Σεπτεμβρίου.
 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, είπε πως η απόφαση λήφθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου,  το οποίο έλαβε υπόψη όλες τις παραμέτρους με σημαντικότερη την ανάγκη  διαφύλαξης της πορείας εξόδου από  τις συνθήκες της πανδημίας.
 
Την ίδια ώρα σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση, εντός Σεπτεμβρίου, σειρά εκδηλώσεων με ειδικές αφιερώσεις τόσο στο κρασί, όσο και στη λαογραφική παράδοση και στο λαϊκό τραγούδι.
 
Ερωτηθείς σχετικά είπε πως οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι δωρεάν για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν είτε στην περιοχή της Επίχωσης, είτε στην περιοχή του κάστρου ή στο παλιό λιμάνι.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις  θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, πρόσθεσε.
 
Ο κ.Νικολαϊδης είπε πως αναμένει την κατανόηση του κοινού για την απόφαση ματαίωσης της φετινής Γιορτής του Κρασιού, «γιατί πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να επανέλθουμε του χρόνου με μια αναβαθμισμένη γιορτή».

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η Γιορτή του Κρασιού, που ξεκίνησε το 1961, δεν πραγματοποιήθηκε τα έτη 1964, 1974, 1975, 1976 και 1977 λόγω των πολιτικών αναταραχών, ενώ έκτοτε δίνει κάθε χρόνο ραντεβού με τους επισκέπτες της.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close