ΕιδήσειςΚόσμος

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Πιθανό το ουκρανικό Boeing να κατερρίφθη κατά λάθος από ιρανικό πύραυλο

Οι ΗΠΑ θεωρούν όλο και πιθανότερο η συντριβή του ουκρανικού Boeing στην Τεχεράνη να προκλήθηκε από ιρανικό πύραυλο που το έπληξε κατά λάθος, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, η θεωρία αυτή βασίζεται στην ανάλυση δεδομένων από δορυφόρους και ραντάρ, καθώς και από ηλεκτρονικά δεδομένα που συνέλεξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, από την πλευρά της, η πρώτη ιρανική έκθεση σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 176 άτομα, ανέφερε πως το αεροσκάφος έπιασε φωτιά αμέσως πριν συντριβεί, κάνοντας λόγο για «δυστύχημα».

Σημειώνεται ότι Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν αρνείται να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές, αλλά και την Boeing, τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.

Τραμπ: «Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει λάθος»

Την προαναφερθείσα θεωρία δεν απέκλεισε, αλλά μάλλον υποστηρίξε, και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας πως η φονική συντριβή του αεροσκάφους ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει μια ισχυρή «αίθηση» σχετικά με το περιστατικό, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη.

«Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει λάθος», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close