ΕιδήσειςΚόσμος

Ανάμεσα στον Τραμπ και την Γκρέτα, το Νταβός αντιμέτωπο με την κλιματική κρίση

Η παγκόσμια οικονομική ελίτ εγκύπτει στην κλιματική κρίση: το 50ό Φόρουμ του Νταβός αρχίζει τις εργασίες του σήμερα με τον Ντόναλντ Τραμπ και την νεαρή ακτιβίστρια. Τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις τους για το Κλίμα χωρίζει το χάος. Στο χιονισμένο κάδρο του Νταβός, η υπερθέρμανση του πλανήτη κυριαρχεί φέτος στις εργασίες του Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ.

Ο «κλιματοσκεπτικιστής» Ντόναλντ Τραμπ θα ανοίξει τον χορό. Λίγες ώρες αργότερα θα ξεκινήσει στην Ουάσινγκτον η δίκη του στην αμερικανική Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης. Πριν από δύο χρόνια, η παγκόσμια οικονομική ελίτ είχε ευμενώς υποδεχθεί τον Τραμπ στο Νταβός, έχοντας συγκρατήσει από αυτόν τις φορολογικές του γενναιοδωρίες και αγνοήσει τις επιθέσεις του κατά του ελευθέρου εμπορίου. Ο Τραμπ θα έχει στο Νταβός συνομιλίες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τον ιρακινό πρόεδρο, λίγο μετά την δολοφονία του Ιρανού Σουλεϊμανί.

Ο Τραμπ εκθείασε την Αμερικανική οικονομία

Στο μεταξύ, οι ισχυρές επιδόσεις της οικονομίας των ΗΠΑ υπό την παρούσα κυβέρνηση είναι ένα υπόδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

Μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελούνταν από πολιτικούς ηγέτες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ο Τραμπ απέδωσε στον εαυτό του τα εύσημα για την απελευθέρωση της αμερικανικής οικονομίας με τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τους απλούς εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close