ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Ανάπλαση κυκλικού κόμβου Μελίνας Μερκούρη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Climate Proofing Urban Municipalities  –  Έργο Life UrbanProof, άρχισαν τον Αύγουστο εργασίες ανάπλασης του κυκλικού κόμβου Μελίνας Μερκούρη, (φωτογραφίες του lakatamianews.com) Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την τοποθέτηση διαπερατών υλικών, ως εναλλακτική λύση στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως οι πλημμύρες,  η τσιμεντοποίηση και γενικότερα η σφράγιση εδαφών. Στο χώρο θα γίνει επίσης εγκατάσταση Μετεωρολογικού σταθμού, καθώς και χώρος αποθήκευσης νερού από τη βροχή το οποίο θα επαναχρησιμοποιείται για σκοπούς άρδευσης του χώρου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα UrbanProof στοχεύει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δήμων στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, εξοπλίζοντας τους με ένα ισχυρό εργαλείο για την υποστήριξη της ενημερωμένης λήψης αποφάσεων στο σχεδιασμό της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Στα πλαίσια του έργου αυτού, οι υφιστάμενες και μελλοντικές ευπάθειες στην κλιματική αλλαγή καθώς και τα διαθέσιμα μέτρα προσαρμογής, θα προσδιοριστούν και αξιολογηθούν. Στη συνέχεια, θα αναπτυχθεί ένα διαδικτυακό εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων, το οποίο θα εφαρμοστεί στους συμμετέχοντες δήμους. Στο τέλος, θα αναπτυχθούν τοπικές στρατηγικές προσαρμογής για καθέναν από τους συμμετέχοντες δήμους.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close