ΕιδήσειςΚύπρος

Αναλαμβάνει ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς

H ανάληψη των καθηκόντων του νέου αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη συμπίπτει με μία καθοριστική περίοδο, αφενός για τον εν εξελίξει ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό της Εθνικής Φρουράς, και αφετέρου για την πατρίδα μας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου αρχηγού ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα δώσει το άπαν των δυνάμεων του για να συνεχιστεί το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.
 
Μιλώντας κατά την τελετή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης αναλαμβάνει καθήκοντα του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, καλούμενος να υπηρετήσει αυτήν την καθ’ όλα υψηλή αποστολή της περιφρούρησης και προάσπισης της κατεχόμενης μας πατρίδας.

“Η απόφαση του διορισμού σας εδράστηκε στην άρτια κατάρτιση και τις γνώσεις που κατέχετε, την πολύχρονη και διακεκριμένη υπηρεσία και παρουσία σας τόσο στις Ένοπλες Ελληνικές Δυνάμεις όσο και με αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφετε για το πολύπαθο νησί μας”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είπε, μεταξύ άλλων, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα δώσει το άπαν των δυνάμεων του για να συνεχιστεί το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, «έχοντας πλήρη επίγνωση της υψίστης τιμής και ευθύνης μου, σας διαβεβαιώνω ότι έχω βαθιά συναίσθηση του χρέους που αναλαμβάνω έναντι του κυπριακού λαού, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή των πολλαπλών προκλήσεων.

“Θα αναλώσω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου, ώστε με τις κατευθύνσεις και τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας, με τη βοήθεια του προσωπικού μου και με συνέπεια στο έργο των προκατόχων μου να ενισχυθεί περαιτέρω η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς και η αναβάθμιση του ρόλου της ως παράγοντα αποτρεπτικής ισχύο, παρέχοντας πολλαπλές επιλογές στην πολιτική ηγεσία. Υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι απαιτείται για να ανταποκριθώ πλήρως στις απαιτήσεις των καθηκόντων μου», κατέληξε.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close