Υγεία

Ανεγείρεται ιδιωτική κλινική στη λεωφόρο Τσερίου στο Στρόβολο

Πράσινο φως για ανέγερση ιδιωτικής κλινικής στο Στρόβλο και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Τσερίου έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος με την Έκθεση Πληροφοριών για την ανέγερση της κλινικής ημερήσιας νοσηλείας. Πρόκειται για έργο ιδιοκτησία της εταιρείας “EIPS LTD”.

Το εν λόγω έργο, όπως τονίζεται καταληκτικά στην απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος,  δε θεωρείται ότι θα επιφέρει οποιαδήποτε περιβαλλοντική επίπτωση καθότι πρόκειται για αστική ανάπτυξη με σκοπό την εξυπηρέτηση της δημόσιας υγείας.

Βρίσκεται επίσης εντός εμπορικής ζώνης Εβ5 όπου πολεοδομικά μπορεί να χωροθετηθεί τέτοιου είδους ανάπτυξη. Όσο για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του έργου, τονίζεται ότι δεν είναι περιβαλλοντικά σημαντικές, ενώ με τα προτεινόμενα μέτρα μετριασμού, θα είναι διαχειρίσιμα.

Η Περιβαλλοντική Αρχή αφού έλαβε υπόψη τα κριτήρια του Τέταρτου Παραρτήματος του Νόμου δε φέρει ένσταση στην κατασκευή του έργου υπό  όρους / προϋποθέσεις.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία κλινικής ημερήσιας νοσηλείας. Τα αιτούμενα τεμάχια εφάπτονται σε κύρια εμπορική λεωφόρο του Δήμου Στροβόλου, εντός εμπορικής ζώνης Εβ5 (Φ/Σχ. 30/13Ε1, τμήμα 7, αρ. τεμαχίων 2019&4185).

Γειτνιάζει με ενιαία οικιστική ανάπτυξη, καταστήματα, πλυντήριο αυτοκινήτων, χώρο εστίασης και υπηρεσίες. Στα όρια ακτίνας 1 km, υπάρχει ιδιωτικό νοσηλευτήριο, ιδιωτικά κέντρα διαβίωσης, σχολεία, εκκλησίες, υπεραγορά, πάρκα και πρατήρια βενζίνης Εντός του τεμαχίου δεν υπάρχει οποιαδήποτε βλάστηση, ούτε εντάσσεται σε προστατευόμενη περιοχή. Το έργο θα εφοδιάζεται με νερό από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Η κλινική θα περιλαμβάνει τα εξής: 30 χώρους στάθμευσης, αποθήκες, 4 δωμάτια χειρουργείων, 15 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, αποθήκες, δωμάτια αποστείρωσης, 1 κλιματιζόμενο δωμάτιο φύλαξης νεκρών, χώρος ακαθάρτων και καθαρών.

Related Articles

Back to top button
Close