ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Ανευθυνότητα: Μπήκαν στο κλειστό Skate Park του Δήμου Λακατάμιας αγνοώντας τα μέτρα απαγόρευσης

Παίζουν την υγεία τους, των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω τους, αλλά και των συνανθρώπων τους  κορόνα γράμματα ορισμένοι νεαροί…  Σύμφωνα και με καταγγελία της Δημάρχου Λακατάμιας, παραβιάστηκε ο κλειδωμένος περιφραγμένος χώρος του πάρκου  τροχοπεδιλισμού (Skate Park) που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας πλησίον του περιπτέρου Café Strata στον πεζόδρομο.

Ο χώρος είχε κλειδωθεί τα πρωί από το Δήμο, όπως και το γήπεδο καλαθόσφαιρας, που βρίσκεται στην οδό Πύρρου στα πλαίσια της απαγόρευσης άθλησης και το κλείσιμο των αθλητικών χώρων.

Το απόγευμα φαίνεται νεαροί απέκοψαν τα τέλια στο πάρκου  τροχοπεδιλισμού και μπήκαν μέσα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν έδειξαν να αντιλαμβάνονται ότι η ζωή όλων έχει αλλάξει με την επιδημία του κορωνοϊού  και τα μέτρα που λήφθηκαν είναι για το καλό όλων.

Μετά από παρέμβαση της υπηρεσίας του Δήμου έφυγαν, αλλά το πρόβλημα παραμένει ενόσω ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να τηρούμε ορισμένους κανόνες.

Η ιστοσελίδα μας επισκέφθηκε  το βράδυ στο χώρο, όπου είδαμε πως είχαν αποκοπεί τα «τέλλια» για να μπουν οι παραβάτες μέσα στο πάρκο. Ο χώρος έκλεισε όπως-όπως αλλά είναι φανερό πως όποιος θέλει να μπει θα το κάνει. Γι΄ αυτό και χρειάζεται καλύτερη περίφραξη, αλλά και ίσως μια πινακίδα που να αναφέρει γιατί είναι κλειστό το πάρκο και ότι τυχόν παραβίαση του θα αποτελεί παράβαση που θα τιμωρείται βάσει του Νόμου.

Στο πάρκο τροχοπεδιλισμού συναντήσαμε και ένα νεαρό, ο οποίος δεν ήξετε γιατί είχε κλείσει και είχε έλθει μάλιστα από άλλο Δήμο, αυτό των Λατσιών για να κάνει σκέιτμπορντ. Του εξηγήσαμε τι ισχύει και αποχώρησε.

Απέκοψαν το κιγκλίδωμα και μπήκαν μέσα αγνοώντας την απαγόρευση. Με πρόχειρο τρόπο έκλεισε η τρύπα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Για το θέμα η Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα, σε σχετική ανάρτηση της στο f/b αναφέρει:

«Τηρούμε τις οδηγίες; Μένουμε σπίτι; Κάποιοι δυστυχώς όχι.

Είναι πολύ λυπηρό κάποιοι να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο.

Είναι πολύ λυπηρό, γονείς να μην φροντίζουν να βρίσκουν τον τρόπο να μεταδώσουν ή και να επιβάλουν στα παιδιά τους να μείνουν σπίτι. Έχουν κλείσει τα σχολεία σε μια προσπάθεια να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Έχουν κλείσει, πολυκατάστηματα, καφετέριες και τόσα άλλα,

Έχουν παρθεί μέτρα,

“ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ”.

Ας αντιληφθούμε όλοι την σοβαρότητα της κατάστασης και ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Γιατί τα γράφω αυτά; Με την ελπίδα κάποιος να τα δει.

Όταν σε ένα περιφραγμένο χώρο, περιορισμένων διαστάσεων, μαζεύεται και αθλείται μεγάλος αριθμός ατόμων το οποίο σημαίνει στενή επαφή, αγγίγματα, σπρωξίματα, εφίδρωση, φωνές αυτό κρίνεται επικίνδυνο.

Δημότες ανησυχούν και ενώνουν την φωνή τους με την δική μας. Στέλνουν μηνύματα και εκφράζουν την ανησυχία τους.

Θεωρώ ότι ο κάθε ένας μας, μπορεί να αναλογιστεί την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Ως Δήμος, κλειδώσαμε,

εκδώσαμε ανακοινώσεις και για τον χώρο του skate park, και για το γήπεδο καλαθόσφαιρας.

Έγινε παραβίαση και μπήκαν μέσα. Οι παραβάτες επιμένουν.

Καλούμε την αστυνομία να αναλάβει δράση.

Να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και να γίνουν οι αναγκαίες συστάσεις.

Εμείς πάντως ανησυχούμε.

Εσείς»;

Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα

Δήμαρχος Λακατάμιας

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close