ΕιδήσειςΚύπρος

Ανησυχία Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για την αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων

Tην έντονη ανησυχία τους εκφράζουν κάτοικοι του ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας καθώς και της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για το ενδεχόμενο συνέχισης της αναστολής λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως  βρίσκει σύμφωνη την κοινοτική αρχή Κάτω Πύργου Τηλλυρίας   η απόφαση της κυβέρνησης για το προσωρινό κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων ως μέτρο πρόληψης του κορωνοιού, εντούτοις συνέχισε, οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα ως προς την διακίνηση. 

Οι κάτοικοι συνέχισε, που εργάζονται στην περιοχή του Αστρομερίτη ή το αντίθετο από Αστρομερίτη στον Πύργο αναγκάζονται να διανύουν διπλάσια απόσταση για να μεταβούν στις εργασίες τους μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου.

Επιπρόσθετα ανέφερε ο κ. Κλεάνθους, η τουρκική πλευρά απαγορεύει την έξοδο αγαθών από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου έτσι τα μόνα οδοφράγματα που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους της περιοχής , ήταν τα οδοφράγματα της Λεύκας, και του Αστρομερίτη.
 
Επειδή τώρα, σημείωσε, δεν υπάρχει έξοδος για να βγάλουν τα προϊόντα τους, όπως τα φθαρτά , τα κάρβουνα και τη ξυλεία  και να τα μεταφέρουν στην Λευκωσία , αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους δασικούς δρόμους Κάμπο – Ορκόντα- Λευκωσίας ή ακόμα τον δρόμο Πάφος – Λεμεσού- Λευκωσίας , με αποτέλεσμα να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία αλλά και κόστος.
 
Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας αναφέρθηκε και στα παιδιά τους που μεταβαίνουν στην περιοχή του Αστρομερίτη για σκοπούς φροντιστηρίων και που σήμερα σταμάτησαν γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες. 

Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να ανοίξει ένα από τα δύο οδοφράγματα που εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής. 

Εμείς συνέχισε αυτά τα οδοφράγματα τα χρησιμοποιούμε ως δίοδο και όχι για σκοπούς συναλλαγών ή εμπορικούς. 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close