ΕιδήσειςΚύπρος

Ανοίγουν -μερικώς- με ευλογίες Ερντογάν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

Ανοίγει την Πέμπτη το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρόντος του λεγόμενου πρωθυπουργού, Ερσίν Τατάρ, στην Άγκυρα.

«Σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις αυτή η εξέλιξη έχει σημασία. Γνωρίζουμε ότι πολλοί θα ενοχληθούν αλλά μέχρι σήμερα οι Τ/Κ και εμείς κάναμε υπομονή χωρίς να έχουμε καμιά ανταπόκριση», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει αργότερα ολόκληρη η πόλη των Βαρωσίων, η πόλη-φάντασμα που κατελήφθη από τον τουρκικό στρατό το 1974.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «υποστηρίζουμε το άνοιγμα της παραλίας και από την Πέμπτη το πρωί θα είναι επισκέψιμη η παραλία της κλειστής πόλης». Πρόσθεσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία των Βαρωσίων. Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε κατηγορήσει την Κυπριακή Δημοκρατία λέγοντας ότι «η έγνοια των Ε/Κ είναι μόνο να σφετεριστούν τα δικαιώματα των Τ/Κ» και ότι «το δήθεν κράτος τους θέλει να κάνει μειονότητα τους Τ/Κ». «Είδαμε πάλι η Ευρώπη να αγνοεί τους Τ/Κ», είπε και το ίδιο ανέφερε και σήμερα κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ συνδέθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με την περιοχή των Βαρωσίων.

Η παράνομη ενέργεια Τουρκίας για Αμμόχωστο θα καταγγελθεί στο ΣΑ ΟΗΕ, αναφέρει ο Κούσιος

Η προκλητική και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας και των εγκαθέτων της στην Κύπρο να επεκτείνουν την άδεια εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, στην ΕΕ και σε όλα τα διεθνή φόρα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Κούσιος αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ότι “με το πλέον έντονο τρόπο ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζουν την απόφαση της κατοχικής Τουρκίας και του εγκάθετου της στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ, να επεκτείνουν την άδεια εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, σε μια προεκλογική φιέστα που έστησαν στην Άγκυρα, παραμονές της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close