ΕιδήσειςΚύπρος

Απαγόρευση εισόδου και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των κυρώσεων κατά Τουρκίας

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ, σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών υιοθέτησε σήμερα ως “σημείο Α”, πλαίσιο για περιοριστικά μέτρα σε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε επίσημα το Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου “με το πλαίσιο θα είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων έναντι προσώπων ή οντοτήτων που ευθύνονται για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο ή εμπλέκονται σε αυτές”.

Όπως αναφέρεται “οι κυρώσεις θα συνίστανται στην απαγόρευση της μετάβασης των προσώπων στην ΕΕ και στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων και των οντοτήτων” και “επιπλέον, θα απαγορεύεται σε πρόσωπα και οντότητες της ΕΕ να θέτουν κεφάλαια στη διάθεση όσων περιλαμβάνονται στους καταλόγους των κυρώσεων”.

Μογκερίνι: Ταυτοποίηση των προσώπων και οντοτήτων για τη λίστα των κυρώσεων είναι το επόμενο βήμα

“Είναι ένα ενδιαφέρον φαινόμενο ότι κάθε φορά που λαμβάνουμε απόφαση, το άμεσο ερώτημα ποιο είναι το επόμενο βήμα”, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Federica Mogherini, κληθείσα να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα ακολουθήσει μετά την επίσημη έγκριση του κανονισμού σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

“Ναι, πήραμε μια απόφαση, η επίσημη απόφαση ελήφθη σήμερα, που εφαρμόζει πλήρως την απόφαση που πήραμε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τον περασμένο μήνα”, εξήγησε.

“Τώρα, προφανώς, το πλαίσιο για τις κυρώσεις είναι σε ισχύ”, δήλωσε.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close