ΕιδήσειςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απεργούν και πάλι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, μετά από απολύσεις

Σε αυθόρμητη επ’ αόριστο απεργία έχουν κατέλθει οι εργαζόμενοι στη διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού DP World στο λιμάνι Λεμεσού. Οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε απεργία μετά την απόφαση της εταιρείας να απολύσει τέσσερις υπαλλήλους.
 
Μια μόλις εβδομάδα μετά την απεργία των εργαζομένων, που είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης ανάμεσα στη διαχειρίστρια εταιρεία και τις συντεχνίες των εργαζομένων, το λιμάνι Λεμεσού παρέλυσε και πάλι.

Αιτία η απόφαση της εταιρείας να απολύσει ως πλεονάζον προσωπικό τέσσερα πρόσωπα, μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κίνηση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συντεχνιών, την οποία χαρακτηρίζουν ως «πράξη εκδίκησης» για την απεργία της περασμένης βδομάδας. Οι εργαζόμενοι σταμάτησαν κάθε εργασία και κατήλθαν σε επ’ αόριστο απεργία.

Η νέα απεργία αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού της πόλης, καθώς έχει ήδη σταματήσει το ξεφόρτωμα εμπορικού πλοίου, που βρισκόταν σε εξέλιξη και που μεταφέρει οικοδομικό σίδηρο, σύμφωνα με πληροφορίες. Στο λιμάνι Λεμεσού αναμένεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να καταπλεύσει τις επόμενες ώρες δεύτερο εμπορικό πλοίο, το οποίο μεταφέρει κατεψυγμένα τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close