ΕιδήσειςΚύπρος

Αποζημιώσεις 247.000 ευρώ επιδίκασε το Δικαστήριο για τον τραυματισμό 67χρονου από την έκρηξη στο Μαρί

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους 247 χιλιάδων ευρώ περίπου υπέρ 67χρονου, ο οποίος είχε καταχωρήσει αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω του τραυματισμού που υπέστη από την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της επαρχίας Λάρνακας στις 11.7.2011.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, την ώρα της έκρηξης, ο 57χρονος τότε άνδρας οδηγούσε το αυτοκίνητο του στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας με κατεύθυνση την Λευκωσία, πηγαίνοντας στην εργασία του σε εργοτάξιο συγκεκριμένης εταιρείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί  σε διάφορα μέρη του σώματος του λόγω του ωστικού κύματος που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε στο πρόσωπο, στα μάτια, στους ώμους, στον αυχένα και στα πόδια του, ενώ υπέστη πληγές από τον θρυμματισμό του ανεμοθώρακα του οχήματος του. Επίσης υπέστη ακουστικό τραυματισμό με εμβοές ωτών από το ωστικό κύμα και από τον εκκωφαντικό θόρυβο της έκρηξης.

Ένεκα των πιο πάνω που υπέστη, κρίθηκε κατά 75% ανίκανος προς εργασία από το ιατροσυμβούλιο από το έτος 2011, ενώ διαπιστώνεται από το Δικαστήριο,  ότι είναι πλήρως ανίκανος για εργασία μετά την έκρηξη στο Μαρί.

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχθηκε εξ`ολοκλήρου την ευθύνη για την έκρηξη στο Μαρί και την ευθύνη στην παρούσα υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close