ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Αποκατάσταση όψεων κτηρίων στις οδούς Ρηγαίνης – Βουλγαροκτόνου

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται το έργο της αποκατάστασης των όψεων οικοδομών στις οδούς Ρηγαίνης και Βασιλείου Βουλγαροκτόνου.
 
Σήμερα υπογράφηκε το συμβόλαιο του έργου «Βελτίωση όψεων στις οδούς Ρηγαίνης και Βουλγαροκτόνου» μεταξύ του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και του διευθυντή της Εταιρείας  Α.Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΛΤΔ  Μιχάλη Ανδρονίκου, στην παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων Όλγας Μαρουδιά και Κυριάκου Τσιμίλλη.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η αποκατάσταση των όψεων των κτηρίων επί της οδού Ρηγαίνης ήταν ένα από τα βασικότερα αιτήματα των καταστηματαρχών και ιδιοκτητών υποστατικών της περιοχής το οποίο ο Δήμος Λευκωσίας προώθησε, ως είχε διαβεβαιώσει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του έργου (πεζοδρόμια, οδόστρωμα, κτλ).
 
Στο έργο της αποκατάστασης των όψεων κτηρίων εντάσσεται και η αναβάθμιση του οδικού φωτισμού – ένα ακόμη έντονο αίτημα των καταστηματαρχών και ιδιοκτητών υποστατικών.
 
Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού πέτρας λαξευτής και άλλων επενδύσεων όπως μαρμάρου και μωσαϊκού, επιδιόρθωση μπετόν σε μπαλκόνια, επιδιόρθωση και χρωματισμό των επιχρισμένων επιφανειών, επιδιόρθωση και χρωματισμό ξύλινων κουφωμάτων, χρωματισμό μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση εμπορικών πινακίδων, τακτοποίηση καλωδίων/συρμάτων που βρίσκονται στις όψεις των κτιρίων και αναβάθμιση του οδικού φωτισμού
 
Το συνολικό έργο (Ρηγαίνης και Β. Βουλγαροκτόνου) θα έχει διάρκεια 6 μήνες και το κόστος του ανέρχεται στις €520.000,00 συν ΦΠΑ.

Related Articles

Back to top button
Close