ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Απονεμήθηκε η Πράσινη Σημαία στο Δήμο Λακατάμιας για 2η συνεχόμενη χρονιά (φώτος)

Επιβραβεύονται για ακόμα μια χρονιά οι συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Λακατάμιας για προστασία και αναβάθμιση του Αστικού Περιβάλλοντος και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, σημειώνει σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής  δικτύωσης η Δήμαρχος Δρ. Φωτούλα  Χατζήπαπα, για να προσθέσει ότι «ο Δήμος μας έχει βραβευθεί με το Βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο ‘Λειτουργία Ομάδας Πρόληψης’ στην κατηγορία ‘Διαχείριση Αποβλήτων’».

Η βράβευση έγινε στα πλαίσια των Παγκύπριων Βραβείων Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, που προκήρυξε το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης. Η αξιολόγηση έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

Η απονομή των Πράσινων Σημαίων έγινε το βράδυ της  Δευτέρας 24/02/2020, σε ειδική επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Τις απονομές έκανε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής και η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Κλέλια Βασιλείου.

Συνεχίζοντας η Δήμαρχος αναφέρει:

«Συγχαίρω όλους, όσους βραβεύτηκαν. Εκφράζω την ικανοποίηση μου που ακόμα ένα πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος μας βραβεύεται. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όλους όσους συνέβαλαν τόσον στην επιτυχημένη λειτουργία της Ομάδας Πρόληψης, όσον και όλων των προγραμμάτων που ενισχύουν την προσπάθεια που γίνεται για μια καθαρή Λακατάμια.

Ευχαριστίες εκφράζω επίσης στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, στο γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, στη Μητρόπολη Λεμεσού και σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη διαδικασία της επιλογής για τη βράβευση».

Η Ομάδα Πρόληψης

Αναφερόμενη στην Ομάδα Πρόληψης, του Δήμου Λακατάμιας, η κ. Χατζήπαπα προσθέτει: ότι «αναβαθμίστηκε και λειτούργησε με νέα καθήκοντα το 2018, έχοντας ως κύριο στόχο το συνεχή έλεγχο της περιοχής του Δήμου, για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης ρίψης / τοποθέτησης ογκωδών απορριμμάτων στους ανοικτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και τη λήψη νομικών μέτρων ενάντια σε όσους παρανομούν. Ταυτόχρονα το προσωπικό της Ομάδας Πρόληψης προβαίνει σε ενημέρωση των δημοτών για τη χρήση των πράσινων σημείων και για τη διάθεση των κλαδευμάτων τους μέσω του προγράμματος Πληρώνω όσο Πετάω με βάση την προπληρωμένη σακούλα, πρόγραμμα για το οποίο έχει βραβευτεί ο Δήμος το 2019.
Βεβαίως η προσπάθεια μας, δεν σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχίσει και θα ενισχύεται. Προχωρούμε όπως πάντα με την στήριξη των δημοτών μας, τους οποίους και ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συνεργασία», καταλήγει.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close