ΕιδήσειςΚύπρος

Απορρίπτουν το σχέδιο κινήτρων του ΟΚΥπΥ οι κυβερνητικοί γιατροί, 3ωρη στάση εργασίας

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 08:00  κατέρχονται οι κυβερνητικοί γιατροί σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια, οι οποίοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων.

Εξάλλου, χθες το Διοικητικό Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενέκρινε σε συνεδρία του σχέδιο κινήτρων για τους ειδικούς γιατρούς, το οποίο, ωστόσο, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) το έχει απορρίψει στην ολότητά του.

Η χθεσινή πρόταση του ΟΚΥπΥ για τα οικονομικά κίνητρα δεν ικανοποίησε την ΠΑΣΥΚΙ, η οποία θα εξηγήσει σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη τους λόγους, που απορρίπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε πως το σχέδιο που ενέκρινε ο Οργανισμός είναι ενδιάμεσο, εξηγώντας πως έχει ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου του 2020 και τυγχάνει εφαρμογής για την εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας. Είπε πως είναι ενδιάμεσο, γιατί ακόμα δεν γνωρίζουν τους αριθμούς από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, ούτως ώστε στο σχέδιο αυτό να ενταχθεί και η ενδονοσοκομειακή φροντίδα.   «Είναι γι’ αυτό το λόγο», σημείωσε, «που είναι ενδιάμεσο. Μόλις έχουμε τη σχετική πληροφόρηση από τον ΟΑΥ, για τις αμοιβές σε σχέση με την ενδονοσκομειακή, μάλλον με την εφαρμογή της 2ης φάσης του ΓεΣΥ με την ενδονοσοκομειακή θα γίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα περιλαμβάνει την εξωνοσοκομειακή και την ενδονοσοκομειακή».    Σε ερώτηση τι απέρριψαν οι Κυβερνητικοί Ιατροί από σχέδιο, ο κ. Χαριλάου είπε πως το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει ένα πακέτο μέτρων τόσο με οικονομικά όσο και άλλα κίνητρα, όπως είναι η εκπαίδευση, η γραμματειακή υποστήριξη προς τους γιατρούς, η παραχώρηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και άλλα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close