ΕιδήσειςΚόσμος

Αποστολή στρατού στη Λιβύη προωθεί ο Ερντογάν

Στην τουρκική βουλή φέρνει το σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη του κόμματός του στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για εισβολή εις βάρος της νόμιμης κυβέρνησης της Τρίπολης (αναφερόμενος στις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ) και ανέφερε:

«Στη βάση του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας, ελπίζω ότι, αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή ότι θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας ενώπιόν της, για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύης. Έτσι θα μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης και να τη στηρίξουμε στρατιωτικά»

Ο Ερντογάν προσπάθησε μάλιστα να περιβάλει με ιδιαίτερες ιστορικές αναφορές τις σχέσεις Τουρκίας – Λιβύης, λέγοντας:

«Όπως όλη η Βόρεια Αφρική, έτσι και η Λιβύη έχει εκατομμύρια αδέλφια μας που διατηρούν στενούς δεσμούς με τη χώρα μας. Άσχετα με τις σχέσεις των κυβερνήσεών μας, οι λαοί μας είχαν πάντοτε στενούς δεσμούς. Ακόμη και ο σημερινός πρόεδρος της Λιβύης έχει συγγενείς εδώ.

Είναι φανερό πόσο στενοί είναι οι δεσμοί. Παρακολουθούμε στενά τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι αδελφοί μας στη Λιβύη.

Από την αρχή έχουμε εναντιωθεί στις επιθέσεις εις βάρος της νόμιμης κυβέρνησης από έναν πραξικοπηματία στρατηγό. Έχουμε παράσχει κάθε είδους υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης που μάχεται εναντίον ενός πραξικοπήματος, το οποίο υποστηρίζεται από πολλές ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close