ΕιδήσειςΚύπρος

Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για τις κατοικίες στην Τρεμιθούσα – Τάλα εκτιμά η Πυροσβεστική

Αποφεύχθηκε γύρω στις 15:00 ο κίνδυνος για τις κατοικίες που βρίσκονται σε ύψωμα στην περιοχή Τρεμιθούσας – Τάλας από τη μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής οι κατοικίες προστατεύθηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κεττής ανέφερε πως η πυρκαγιά στην περιοχή Τρεμιθούσας προς Τάλα εκδηλώθηκε στις 12:56 και κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. 

Για την κατάσβεση της, συνέχισε, επιστρατεύθηκαν επίγειες δυνάμεις, κοινοτικές μονάδες πυρόσβεσης των κοινοτικών συμβουλίων Τάλας και Κοίλης, ένας εκσκαφέας, αριθμός εθελοντών αλλά και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, όπως τα δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών .

Για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάφου με 6 πυροσβεστικά οχήματα, 1 από το Τμήμα Δασών, 4 Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από τα Κοινοτικά Συμβούλια Τάλας και Κοίλης, το Ταμείο Θήρας και εθελοντών όλα με τα πληρώματα τους. 

Επιπρόσθετα εργάζονται για την κατάσβεση της φωτιάς, δύο προωθητές γαιών και 6 εναέρια μέσα, 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close