ΕιδήσειςΚύπρος

Απόσυρση καλλυντικού προϊόντος από την αγορά

Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη, ότι στην Ευρώπη έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί το πιο κάτω καλλυντικό προϊόν:

Χώρα που γνωστοποιεί την απόσυρσηΟνομασία προϊόντος που αποσύρεταιΧώρα προέλευσης προϊόντοςΛόγος απόσυρσης
ΓερμανίαHair dye Henna Vals Indian Henna For Hair Τύπος / Αρ. Μοντέλου:  3H Black Siyah  Barcode: 8698605680097 Αρ. Παρτίδας: 1171 (on the packaging) Περιγραφή: Όπως φαίνεται πιο κάτω:  Ινδία                                                             Το προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει το συστατικό sodium perborate το οποίο απελευθερώνει την ουσία Boron (16.8%), η οποία απαγορεύεται να περιέχεται σε καλλυντικά προϊόντα.   Το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά (EC) No 1223/2009.

Για το πιο πάνω προϊόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του. Για το λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν έχει στην κατοχή του το εν λόγω προϊόν να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που εντοπίσει το προϊόν αυτό, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22-608606 και 22-608663.

Related Articles

Back to top button
Close