ΕιδήσειςΚύπρος

Από τις 3 αύριο ξημερώματα σε ισχύ το Διάταγμα για απαγόρευση πτήσεων στα κυπριακά αεροδρόμια

Τίθεται αύριο στις 3 τα ξημερώματα σε ισχύ, το Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου για 14 μέρες.
 
Της απαγόρευσης εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα, που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του Υπουργού Μεταφορών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση «ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος εξέδωσε, σήμερα, Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, Διάταγμα αναφορικά με την απαγόρευση διενέργειας πτήσεων από τις 3.00 π.μ. ώρα Κύπρου της 21ης Μαρτίου 2020 και για περίοδο 14 ημερών, πλην εκείνων μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), μεταξύ των αερολιμένων της Δημοκρατίας και των αερολιμένων των όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ)) και της Ελβετίας.

Επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο 198 άτομα μέχρι τις 14:00

Στο μεταξύ, συνολικά 198 άτομα επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο από χώρες του εξωτερικού όπου βρίσκονταν κατά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Σε δηλώσεις στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «μέχρι τις 2 το μεσημέρι επέστρεψαν στην Κύπρο 198 άτομα τα οποία τηρούσαν τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν και έχουν οδηγηθεί σε χώρους όπου θα τεθούν σε απομόνωση για 14 μέρες. Αναμένεται μαζί με τις ναυλωμένες πτήσεις που έχουν οργανωθεί να επαναπατριστούν άλλα 700 άτομα το επόμενο διήμερο».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close