Υγεία

Αρχές Ιανουαρίου αναμένονται τα πρώτα εμβόλια στην Κύπρο

Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένονται τα πρώτα εμβόλια στην Κύπρο αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των φαρμακευτικών εταιρειών, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας παράλληλα ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραθέσει δημοσιογραφική διάσκεψη για να επεξηγηθεί το πλάνο για τους εμβολιασμούς και όλα τα δεδομένα που έχει η Κυβέρνηση ενώπιον της.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στα αναμενόμενα εμβόλια στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό, λέγοντας ότι «η άφιξη της πρώτης παρτίδας εμβολίων τις  αμέσως επόμενες εβδομάδες, ίσως τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, είναι κάτι που πρέπει να μας αναπτερώσει το ηθικό και να μας πεισμώσει περισσότερο».

«Αν όλα πάνε», πρόσθεσε, «αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τις πρώτες δόσεις όμως να τονίσω ότι για να υπάρξει ανοσία πρέπει να υπάρξουν τρεις εβδομάδες άρα αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι, αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν αναπτύξει ανοσία».

Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει, συνέχισε, «αναμένουμε ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα έχουμε εμβόλια για να καλύψουμε γύρω στις 150,000 πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα καλυφθεί και επειδή θα πάμε με κατηγοριοποίηση και προτεραιότητα στους ηλικιωμένους μας και στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε να τους προστατεύσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close