ΕιδήσειςΚύπρος

Αρχίζει η καταβολή στους γεωργούς των εκταρικών επιδοτήσεων

Πριν τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται τελευταία χρόνια, θα λάβουν οι Κύπριοι αγρότες τις εκταρικές επιδοτήσεις και δεν είναι υπερβολή να διατυπώσουμε ότι κανένας άλλος Ευρωπαίος αγρότης δεν θα λάβει νωρίτερα τις ενισχύσεις αυτές, δήλωσε ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Τίμης Ευθυμίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, “τα ποσά που θα καταβληθούν ανέρχονται περίπου στα €45 εκατομμύρια σε περίπου 33 χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. Επιπρόσθετα θα παραχωρηθούν άλλα €6 εκατομμύρια σε περίπου 27 χιλιάδες αγρότες που κατοικούν σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα μειονεκτήματα. Δηλαδή θα διατεθούν 51-52 εκατομμύρια στις εκταρικές”.

Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι “είναι με μεγάλη ικανοποίηση που και σε αυτή την χρονιά, ο Οργανισμός κατάφερε να μετατρέψει την προσπάθεια των υπαλλήλων του σε απτά αποτελέσματα για τους αγρότες και για την αγροτική, αλλά και την ευρύτερη οικονομία του τόπου.”

Συνεχίζοντας είπε: “Οι Κύπριοι Αγρότες θα λάβουν στο σύνολο τους τις εκταρικές επιδοτήσεις πριν τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι υπερβολή να διατυπώσουμε ότι κανένας άλλος Ευρωπαίος αγρότης δεν θα λάβει νωρίτερα τις ενισχύσεις αυτές από ό,τι οι Κύπριοι αγρότες. Ο Οργανισμός μας δικαιούται να υπερηφανεύεται γι’ αυτή την πρωτιά ανάμεσα στις χώρες τις Ε.Ε.  Τα ποσά που θα καταβληθούν ανέρχονται στα περίπου στα €45M σε περίπου 33Κ αγροτικές οικογένειες. Επιπρόσθετα, θα παραχωρηθούν άλλα €6Μ σε περίπου 27Κ αγρότες που κατοικούν σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα μειονεκτήματα. Δηλαδή θα διατεθούν 51-52 εκατ στις Εκταρικές. Καθημερινά προωθούνται για πληρωμή περισσότερες από 4,000 αιτήσεις εκταρικών επιδοτήσεων που σημαίνει ότι πριν τα Χριστούγεννα ή και νωρίτερα, εκτός απροόπτου, όλοι οι γεωργοί θα λάβουν τις εκταρικές τους επιδοτήσεις”.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι

Παράλληλα, , πρόσθεσε, ο Οργανισμός συνεχίζει την προσπάθεια του ώστε οι ενισχύσεις στους αιγοπροβατοτρόφους που αφορούν το έτος 2019, να καταβληθούν εντός του έτους, δηλαδή και αυτές πριν τα Χριστούγεννα. Είναι η πρώτη χρονιά που φαίνεται ότι αυτός ο στόχος, που να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε άπιαστο όνειρο, θα καταφέρουμε να παραχωρήσουμε περίπου €3,6Μ σε περίπου 2000 αιγοπροβατοτρόφους για περίπου 400Κ αμνοερίφια.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close