ΕιδήσειςΚύπρος

Αστυνομία: Εισήγηση στον Εισαγγελέα για απόσυρση εξώδικου σε άτομο με νοητική αναπηρία

Αναφορικά με δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας χθες και σήμερα, με τίτλο «Πρόστιμο €300 σε άτομο με νοητική αναπηρία», η Αστυνομία σε ανακοίνωση της αναφέρει τα ακόλουθα. 

“Μόλις ήρθε στην αντίληψη του Αρχηγού Αστυνομίας, ζήτησε άμεση διερεύνηση του περιστατικού. Μετά από διερεύνηση του περιστατικού, ο κ. Μιχαηλίδης, έδωσε οδηγίες όπως η συγκεκριμένη καταγγελία (εξώδικο), τηρουμένων των διαδικασιών, αποσταλεί άμεσα στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ακολούθως, στο Γενικό Εισαγγελέα με εισήγηση για απόσυρση της. Όσο αφορά το ύψος του εξώδικού πρόστιμου ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα, αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα €150, μέχρι και τη σχετική ψήφιση της τροποποίησης για αύξηση στα €300. Στο παρόν στάδιο, δεν τίθεται θέμα να πληρωθεί εξώδικο πρόστιμο από τον οποιοδήποτε πολίτη, πέραν των €150. 

Ο τόπος μας περνά δύσκολες μέρες. Η Αστυνομία, αντιλαμβανόμενη την κοινωνική της ευθύνη, με ευαισθησία προς κάθε πολίτη, συνεχίζει τους ελέγχους για εφαρμογή των σχετικών διαταγμάτων, που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, επιδεικνύοντας αυστηρότητα εκεί που πρέπει”. 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close