ΕιδήσειςΚύπρος

Αστυνομία: 3000 έλεγχοι και μόνο 10 καταγγελίες για παραβίαση διαταγμάτων

Η Αστυνομία Κύπρου με ανακοίνωση της αναφέρει ότι συνεχίζει τους ελέγχους της για επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου και των σχετικών διαταγμάτων, για προστασία από τον κορωνοϊό και καλεί το κοινό να συμμορφώνεται απόλυτα με τα μέτρα αυτά. 

Η εφαρμογή των μέτρων άπτεται, πάνω απ’ όλα, της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό, η πλήρης συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας, ώστε να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η εξάπλωση του ιού, είναι απόλυτα επιβεβλημένη.

Καλούμε ταυτόχρονα όλους, το κοινό, τους επιχειρηματίες, τους καταστηματάρχες, τους ιδιοκτήτες υποστατικών, να συμμορφώνονται προς τα σχετικά διατάγματα< προσθέτει.

“Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους, που διενεργεί η Αστυνομία, για επιτήρηση της εφαρμογής των πιο πάνω μέτρων, είναι ενθαρρυντικά και ο κόσμος ανταποκρίνεται με συναίσθηση της ευθύνης. Από τα 3000 και πλέον υποστατικά που ελέγχθηκαν την τελευταία εβδομάδα, εντοπίστηκαν μόνο 10 περιπτώσεις παραβίασης των διαταγμάτων. Στις περιπτώσεις αυτές έγιναν σχετικές καταγγελίες”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
“Ρα μέλη της Αστυνομίας, θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, για προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για την ορθή εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ενώ γίνεται σαφές ότι εκεί και όπου εντοπιστούν παραβάσεις, η Αστυνομία θα προχωρεί στις ανάλογες καταγγελίες, οι οποίες δεν αποτελούν αυτοσκοπό.

Απευθυνόμαστε σε όλους και τους καλούμε να επιδείξουν υπεύθυνη στάση. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η πιστή τήρηση των οδηγιών, των μέτρων και των διαταγμάτων, τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία όλων μας”, καταλήγει η Αστυνομία.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η Αστυνομία και τα μέλη της, συνεχίζουν να βρίσκονται απερίσπαστα στα καθήκοντά τους, συνδράμοντας τις προσπάθειες των λειτουργών υγείας, και ολόκληρης της κοινωνίας, στην καλύτερη κατά το δυνατόν διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, συστήνοντας σε κάθε περίπτωση ψυχραιμία.  

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close