ΕιδήσειςΚύπρος

«Αυτοί ήταν στις παρασκηνιακές επαφές για τα τετράμηνα»

Ημερομηνίες και ονόματα όσων συμμετείχαν στις παρασκηνιακές συζητήσεις που έγιναν για τις εξετάσεις τετραμήνων και πληροφορίες για το πως οι φορείς κατέληξαν στην πρόταση Πανίκου Λεωνίδου, έδωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου. 

 Ο κ. Νικηφόρου αποκαλύπτει συναντήσεις και διαβουλεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2019. Συγκεκριμένα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Πεύκος, συναντήθηκαν οι κύριοι Πανίκος Λεωνίδου, Κυριάκος Νικηφόρου, Κώστας Χατζησάββας, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ανδρέας Ιωσήφ, ενώ στη συνέχεια καλέστηκε και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας για συζήτηση κάποιων προνοιών. Στη συνάντηση με τον Υπουργό δεν συμμετείχαν οι κ. Χατζησάββας και Κωνσταντόπουλος. Στη συνέχεια ο Υπουργός αποχώρησε και οι κύριοι Χατζησάββας και Κωνσταντόπουλος επέστρεψαν και ετοιμάστηκε νέο πλαίσιο, το οποίο και συζητήθηκε εκ νέου μεταξύ των κυρίων Λεωνίδου, Νικηφόρου και Υπουργού. Την επόμενη μέρα συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Κούριο οι κύριοι Πανίκος Λεωνίδου, Κυριάκος Νικηφόρου, Κώστας Χατζησάββας, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Γιάννος Σωκράτους. Αφού συζητήθηκε και αποφασίστηκε ότι το νέο πλαίσιο είναι αποδεκτό από όλους, Κυριάκος Νικηφόρου και Πανίκος Λεωνίδου επικοινώνησαν με τον Υπουργό, ο οποίος και αποδέχθηκε το νέο πλαίσιο. 

 Το Υπουργείο ενσωμάτωσε τα κείμενα που συμφωνήθηκαν στην Λεμεσό ως τροπολογίες στους Κανονισμούς Λειτουργίας του Σχολείου και το κατέθεσε με τη μορφή του κατεπείγοντος στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής στις 12 Ιουλίου 2019, όπου και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σε Νόμο. Ο κ. Νικηφόρου αναφέρει επίσης ότι συζητήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δεν έγιναν μόνο τον Ιούλιο του 2019, αλλά και μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Χαμπιαούρης ως Υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε συνάντηση στην Λεμεσό μεταξύ του Υπουργού, του Γιώργου Ιωσηφίδη, προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Κύπρου και του Παντελή Νικολαϊδη, αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιολόγηση του μαθητή.  Ο κ. Νικηφόρου έκανε λόγο για αθέτηση της συμφωνίας από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ από για υπαναχώρηση αμέσως μετά την ψήφιση του Νόμου. Νωρίτερα ο κ. Νικηφόρου ανέφερε πως επειδή παρατηρείται μια σύγχυση ως προς το ρόλο, τη δράση και τις ενέργειες της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει αυτή τη δημοσιογραφική διάσκεψη, προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις της επί των εκπαιδευτικών θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα. Τόνισε επίσης πως οι οργανωμένοι γονείς λειτουργούν πάντοτε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των μαθητών και του δημόσιου σχολείου.

Έντοντες επικρίσεις για τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ 

Αναφορά κάνει ο κ. Νικηφόρου και στον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος, όπως αναφέρει, κατ’ επανάληψη μιλά υποτιμητικά για τους οργανωμένους γονείς διασύροντάς τους. Παράλληλα, αναφέρει ο κ. Νικηφόρου, συκοφαντούν, απαξιώνουν και προσβάλλουν συνειδητά και σκόπιμα τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, λέγοντας ότι ψεύδεται και ότι οι ισχυρισμοί του είναι ανυπόστατοι. «Τα ηνία της απαράδεκτης συμπεριφοράς τα κρατά για μια ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ. Με χαρακτηρισμούς και κατακριτέες αναφορές προσβάλλει και μειώνει την Συνομοσπονδία και τον Πρόεδρο της», τονίζει ο κ. Νικηφόρου και συνεχίζει: «Μια από τις πιο απαράδεκτες συμπεριφορές είναι να αναφέρεσαι σε ένα άτομο, χρησιμοποιώντας ένα υποκοριστικό ρατσιστικού χαρακτήρα. Ο κ. Νικολαϊδης αποκαλεί τον Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Νικηφοράκο, σε μια προσπάθεια μείωσης του ανθρώπου και του έργου του. Μεγάλο επίσης ατόπημα του κ. Νικολαϊδη είναι η συχνή αναφορά του ιδίου και των συν αυτώ στη μόρφωση του κυρίου Νικηφόρου. Σαν εκπαιδευτικός θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν είναι τα πτυχία που κάνουν τον άνθρωπο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Νικηφόρου. 

Απάντηση για τα περί παρεμβάσεων 

Απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώνει η ΟΕΛΜΕΚ για παρεμβάσεις του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών, ο κ. Νικηφόρου τονίζει ότι αυτό δεν έγινε ποτέ. «Η Συνομοσπονδία όταν έχει παράπονα από συνδέσμου γονέων ή ομοσπονδίες οφείλει να ενημερώσει την αρμόδια αρχή για τα παράπονα αυτά», αναφέρει ο κ. Νικηφόρου και συνεχίζει: «Κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να αναμειγνυόμαστε στα της παιδείας. Είμαστε το ανώτατο θεσμικό όργανο των Οργανωμένων Γονέων και έχουμε υποχρέωση να μελετούμε, να προβληματιζόμαστε και να καταθέτουμε την άποψή μας με πλήρη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κάτι που κάναμε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον και έχουμε την απαίτηση να γινόμαστε σεβαστοί. Έχουμε αφιερώσει αμέτρητες ώρες μελετώντας νομοθεσίες, προτάσεις, εισηγήσεις, συζητώντας και ανταλλάζοντας απόψεις, προβληματισμούς και λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας έχοντας στο επίκεντρο όλων των σκέψεων και ενεργειών μας τα παιδιά μας», καταλήγει ο κ. Νικηφόρου.

Πηγή: philenews

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close