ΕιδήσειςΚύπρος

Βάση στο αεροδρόμιο Λάρνακας δημιουργεί η αεροπορική εταιρεία WIZZ AIR

Βάση στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου από την 1η Ιουλίου θα σταθμεύουν δύο αεροσκάφη, δημιουργεί η ουγγρική αεροπορική εταιρεία WIZZ AIR.
 
Η συμφωνία παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, του Εκτελεστικού Διευθυντή της Wizz Air József Váradi, ο οποίος ταξίδεψε ειδικά από την Ουγγαρία, της Ανώτατης Εκτελεστικής Διευθύντριας της Hermes Airports Ελένης Καλογήρου και άλλων αξιωματούχων και λειτουργών των μερών.
 
Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε πως κατά το διάστημα της κρίσης του κορωνοϊού «η στρατηγική του Υπουργείου δεν αφορούσε μόνο τη διαχείρισή της, αλλά και τον αναπτυξιακό τομέα της επόμενης ημέρας”.

Ο διευθυντής της εταιρείας, μιλώντας στη διάσκεψη, ανέφερε ότι «ήρθαμε για να μείνουμε». Ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη, στην προσπάθεια που κάνει η Κύπρος για επανεκκίνηση της τουριστικής της βιομηχανίας.   Ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι διανοίγονται προοπτικές για μεταφορά επιπρόσθετων τουριστών στην Κύπρο, μέχρι και 300.000 ολόχρονα, καθώς η εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις και τον χειμώνα.   Η εταιρεία Wizz θα συνδέει την Κύπρο μέσω τακτικών πτήσεων, με Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία και Ρουμανία. Οι πτήσεις της εταιρείας ξεκινούν από την 1η Ιουλίου.  

Σε δηλώσεις του μετά τη διάσκεψη, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι τον Αύγουστο, έχουν εκτιμήσεις ότι θα υπάρξουν 600.000 επισκέψεις στην Κύπρο.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close