ΑπόψειςΆρθρα

Βαδίζουμε αγέρωχοι στην παράδοσή μας

Ανδρέας Μ. Βασιλείου*

Θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά γεγονότα που αποδεικνύουν την τάση του τουρκοπροσκυνήματος με την οποία έχουν προσβληθεί όσοι ουσιαστικά επιβραβεύουν και εδραιώνουν την κατοχή  με τις ενέργειές τους.

-Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει τον «νόμο Ακιντζιή» όπως χαρακτηρίστηκε όταν οι Τούρκοι ζήτησαν όπως μη γίνεται μνεία και αναφορά στα εκπαιδευτήριά μας για την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος της 15ης/1/1950 κατά το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού τάχθηκε υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Το Δημοψήφισμα αυτό, ο αγώνας της ΕΟΚΑ (1955-59) και η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα της 24ης/4//2004 αποτελούν τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας και πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενεές.

-Σατανικές και φωσφορικές δυνάμεις ματαιώνουν με διάφορα προσχήματα αλλά και με άσχετες και ανεδαφικές δικαιολογίες  τορπιλίζουν τη συμμετοχή της Κύπρου με άγημα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Η παρουσία αγήματος από την Κύπρο με επικεφαλής τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαβάρου (ΣΗΜΕΑ ΕΛΛΗΝΗΚΙ ΠΑΤϥΗΣ ΚΥΠΡﻻ) υπό του οποίου αγωνίστηκαν και πολλοί θυσιάστηκαν από τους 153 εθελοντές μερικοί των οποίων πώλησαν και τα υπάρχοντά τους για να μεταβούν και  να πολεμήσουν για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Μια τέτοια συμμετοχή ενώπιον του διαδόχου του Αγγλικού θρόνου, του πρωθυπουργού της Ρωσίας, και της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας και άλλων προσωπικοτήτων θα ενίσχυε και όχι θα μείωνε την  οντότητα της Κυπριακής  Δημοκρατίας ως ανεξαρτήτου και κυρίαρχου κράτους μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα μπορούσα να παραθέσω σωρεία άλλων γεγονότων και παραδειγμάτων τουρκοπροσκυνήματος και εθνικών ατοπημάτων κραυγαλέων των οποίων είναι να διευκολύνουμε τουρκικές ορδές να μεταβαίνουν στα Κόκκινα κάθε Αύγουστο για να πανηγυρίζουν τους βομβαρδισμούς με βόμβες ναπάλμ της περιοχής και τη δημιουργία εκατόμβων θυμάτων και υλικών καταστροφών.

Η ηρωική Τηλλυρία υποφέρει όσον καμία άλλη περιοχή της Κύπρου εξ αιτίας της τουρκικής εισβολής μέχρι σήμερα.

Όλοι αυτοί που ανταποκρίνονται κατά καιρούς στις απαιτήσεις των Τούρκων δεν ζήτησαν ποτέ την αφαίρεση των τουρκικών σημαιών από τον Πενταδάκτυλο ούτε την αφαίρεση του συνθήματος NE MUTLU TURKUM DIYENE  (Τι ευτυχία να είσαι Τούρκος) που μολύνουν το βουνό μας ούτε και ασφαλώς τη ματαίωση των προκλητικών εορτασμών της επετείου της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου κάθε χρόνο.

Και όλα αυτά για να μη χαλάσει το «καλό  κλίμα» εν όψει μάλιστα και της ούτω καλούμενης «άτυπης πενταμερούς διάσκεψης» – όταν οι Τούρκοι καθημερινά εντείνουν τις προκλήσεις και απειλές σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου – εμείς αγέρωχοι βαδίζουμε στην ολοκλήρωση της παράδοσής μας.

Υ.Γ. Μερικές σημαντικές ειδήσεις περνούν απαρατήρητες και συνεπώς άνευ σχολιασμού από τα κυπριακά ΜΜΕ.

1. Προ μερικών εβδομάδων έγινε  λόγος ότι η Τζέην Χολ Λουτ θα διοριζόταν σε υψηλόβαθμο θέση στην διοίκηση της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας  SHELL. Γνωρίζει  κανείς τι έχει γίνει;

2. Διορίστηκε πρόσφατα ως Διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην  Κύπρο η εκ Νορβηγίας  υποστράτηγος Ingrid Gjerde. Το σχόλιό  μου είναι ότι με την Κύπρο ασχολούνται αποκλειστικά,  όπως έγραψα και άλλοτε, «κορούδες». Μέχρι πρόσφατα ήταν τρεις: Ελίζαμπεθ Σπέχαρ (εκπρόσωπος του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ), Τζέην Χολ Λουτ (ειδική αποσταλμένη του Γεν. Γραμματέα) και Ρόζμαρη Ντι Κάρλο (βοηθός Γεν. Γραμματέα του Οργανισμού για πολιτικές υποθέσεις). Τώρα με το διορισμό γυναίκας ως επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης έγιναν τέσσερις.

Προφανώς επειδή η  Κύπρος είναι η Νήσος της Αφροδίτης δεν είναι τυχαίο ότι προτιμώνται «κορούδες». 

*Πρώην συνδικαλιστής

Related Articles

Back to top button
Close