ΕιδήσειςΚόσμος

Βαθαίνει το ρήγμα Ρωσίας-Ε.Ε: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε ευρωπαίους αξιωματούχους

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε 8 αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. σε ρώσους πολίτες. Στους αξιωματούχους περιλαμβάνονται η Επίτροπος αρμόδια για τις Αξίες και την Διαφάνεια και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τον Μάρτιο κυρώσεις σε βάρος δύο Ρώσων που κατηγορούνται για δίωξη γυναικών και ανδρών ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία. Η Ε.Ε. έχει επιβάλει κυρώσεις και κατά τεσσάρων ρώσων αξιωματούχων του κύκλου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Καταδικάζουν οι επικεφαλής θεσμών ΕΕ την απαγόρευση εισόδου 8 Ευρωπαίων στη Ρωσία

O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι με κοινή τους δήλωση καταδικάζουν «με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο οκτώ υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ρωσική επικράτεια».

Η απόφαση περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σασόλι, την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούροβα καθώς και έξι υπαλλήλους των κρατών μελών της ΕΕ.

«Αυτή η ενέργεια είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία νομική δικαιολογία και είναι εντελώς αβάσιμη» , τονίζουν στην κοινή τους δήλωση οι τρεις Πρόεδροι.

Related Articles

Back to top button
Close