ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Βγαίνει σε προσφορές ο Δήμος για αποκομιδή σκυβάλων

Σε προσφορές για την αποκομιδή σκυβάλων προτίθεται σύντομα να βγει ο Δήμος Λακατάμιας. Με τον υφιστάμενο τρόπο αποκομιδής σκυβάλων το συμβόλαιο του εργολάβου, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που είχε υποβάλει προσφορά πριν ένα χρόνο περίπου, όταν ο Δήμος προχώρησε σε μονομερή τερματισμό του συμβολαίου του προηγούμενου εργολάβου λόγω μη τήρησης συμβατικών του υποχρεώσεων, ανανεώνεται κάθε μήνα.

Ο Δήμος αναγκάστηκε να προχωρήσει μέσω συνοπτικών διαδικασιών σε δημόσιες συμβάσεις μικρής διάρκειας.

Συνεπώς θα πρέπει να βγει ξανά σε προσφορές ο Δήμος με την ελπίδα ότι θα ενδιαφερθούν περισσότεροι εργολάβοι ώστε να προχωρήσει σε ανάθεση του έργου αποκομιδής σκυβάλων με κανονικό συμβόλαιο.

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του προηγούμενου εργολάβου τερματίστηκε από το Δήμο Λακατάμιας λόγω ασυνέπειας που έδειχνε στην τήρηση των όρων του συμβολαίου και ειδικότερα στη μη αποκομιδή σκυβάλων για μέρες με αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα αντιδράσεων από δημότες και να εγκυμονείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η κατάσταση φαίνεται ότι βελτιώθηκε με το νέο εργολάβο που ανέλαβε την αποκομιδή σκυβάλων εδώ και ένα χρόνο περίπου. Όμως πρέπει, βάση των διαδικασιών, να προκηρυχθούν νέες προσφορές και αυτή τη φορά ελπίζεται να επιδείξουν ενδιαφέρον περισσότεροι από ένας εργολάβος.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close