ΕιδήσειςΕλλάδαΚύπρος

Γαλλική φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ στέλνει το Παρίσι

Μια ακόμη γαλλική φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ στέλνει το Παρίσι σύμφωνα με τον  υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι υπάρχει και πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα. Τόνισε μάλιστα πως η γαλλική φρεγάτα μπορεί να προσεγγίζει ήδη στην περιοχή.

«Δεν θα πρότεινα να πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο, προς Θεού, να μην παρεξηγηθούμε,  άλλα θεωρώ ότι η Ευρώπη με κάποιο τρόπο πρέπει να δείξει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί… ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές για  αυτή τη συμπεριφορά. Να ένα πρώτο βήμα, κάποια πολεμικά πλοία που αποστέλλονται από Γάλλια και Ιταλία για να έχουν παρουσία στο επίμαχο οικόπεδο» είπε για να προσθέσει.

«Θα δούμε ποια αποτροπή θα παράξει αυτή η συμπεριφορά. Αλλά εμένα μου αρέσει το ρωμαϊκό ρητό ‘’αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο’’ όχι επειδή είσαι πολεμοχαρής, αλλά ακριβώς γιατί θέλεις να αποτρέψεις τον πόλεμο… Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κρατάμε τις ένοπλες δυνάμεις σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας» .

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι διερεύνησε το ενδεχόμενο να αποσταλεί γαλικό πολεμικό κατά τη συνάντησή του με τη γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί την Πέμπτη, καθώς η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ. «Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γάλλια, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» υπογράμμισε.

Αποσαφήνισε πάντως ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του οικοπέδου 7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή, αλλά εκτίμησε ότι είναι σημαντική εκεί η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close