ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Δημιουργήθηκε το 2002 και είναι ένας πεζόδρομος μήκους 14 χλμ. που εκτείνεται κατά κύριο λόγο στους δήμους Λακατάμιας, Στροβόλου και Λευκωσίας. Με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, το πάρκο αποτελεί εξαιρετικό χώρο για περπάτημα. Ξεκινά από την Ανθούπολη, περνά κατά μήκος της Λακατάμιας και του Στροβόλου, στον δρόμο του βλέπεις και το πίσω μέρος του Προεδρικού Μεγάρου και την κοίτη του Πεδιαίου ποταμού δίπλα στον πυρήνα των Αγίων Ομολογητών. Κατηφορίζοντας περνάς κάτω από τη γέφυρα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και ο δρόμος ενώνεται με το πάρκο απέναντι από την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου κοντά στο πρώην ξενοδοχείο Γιώρκειο, και στη συνέχεια βρίσκεται στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Για ξεκούραση, καφεδάκι και πορτοκαλόπιτα μπορείς να κάνεις στάση στο υπαίθριο cafe Καφεστράτα στη Λακατάμια (99618650) και στο ΘΟΙ Λακατάμιας.

Η Λακατάμια έχει 830 χώρους πρασίνου με συνολική έκταση 700000 τ.μ. με συνέπεια να έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, το σχεδιασμό ισορροπημένης ανάπτυξης με έμφαση στο περιβάλλον. Η οικοδομική ανάπτυξη δημιουργεί επιτακτικά την ανάγκη να αποκτήσει η πόλη νέο περιβαλλοντικό πρόσωπο. Οι παλαιοί κάμποι μετατράπηκαν σε ολοκληρωμένες συνοικίες. Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός της πόλης μας τόσο περισσότερο παρουσιάζεται η ανάγκη για περιβαλλοντική πρόνοια και ανάπτυξη, σαν αντιστάθμισμα στην επέκταση της αστικοποίησης του περιβάλλοντος.

Η προμετωπίδα των πάρκων στο Δήμο είναι το Γραμμικό Πάρκο του Πεδιαίου Ποταμού. Η δημιουργία του πεζόδρομου και του ποδηλατοδρόμου και η πλούσια φύτευση κατά μήκος της κοίτης του Πεδιαίου ποταμού προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στην πόλη. Σ’ αυτή τη μεγάλη οικολογική ζώνη ο Δήμος σχεδιάζει νέα έργα που θα ενισχύσουν ποιοτικά τους χώρους πρασίνου, με τρόπο ώστε να αποτελούν συνάμα και χώρους κοινωνικής αναψυχής .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close