ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών, ένα χρήσιμο εργαλείο για το δημότη

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που διαθέτει ο δημότης Λακατάμιας για επίλυση διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, είναι σύμφωνα με το Δήμο, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών, το οποίο απώτερο σκοπό έχει, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του Δήμου, να αποτελέσει μια λειτουργική και δομημένη υπηρεσία πρώτης γραμμής εξυπηρέτησης, έτσι ώστε ο δημότης να υποστηρίζεται άμεσα και να εξυπηρετείται αποτελεσματικά.

Μέσω του γραφείου, οι δημότες μπορούν να υποβάλουν παράπονα και τις εισηγήσεις τους για καταγραφή τους και προώθηση τους στις αρμόδιες υπηρεσίες για εξέταση και επίλυση. Δίδουν επίσης πληροφορίες για προγράμματα, εκστρατείες, πολιτικές και δραστηριότητες του Δήμου, καθώς και καθοδήγηση για διάφορα ζητήματα που τον αφορούν και περιλαμβάνουν συμπληρωμένες αιτήσεις για διεκπεραίωση διάφορων υπηρεσιών από το Δήμο. Όπως για παράδειγμα ενστάσεις για καθαρισμούς οικοπέδων, έντυπα για αλλαγή ιδιοκτήτη σκύλου κτλ.

Το ΓΕΔ είναι στελεχωμένο με δική ομάδα και στεγάζεται σε ένα ξεχωριστό και άνετο χώρο που βρίσκεται στη νότια πλευρά του κτηρίου του Δημαρχείου.

Επικοινωνία με ΓΕΔ: 22364000

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: parapona@lakatamia.org.cy

Εφαρμογή για κινητά: MyLakatamia (διαθέσιμη στο Google και στο Play AppStore)

Οι απόψεις, εισηγήσεις ή τα παράπονα των δημοτών μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου στο www.lakatamia.org.cy – «Απόψεις / Εισηγήσεις / Παράπονα». Οι καταχωρήσεις αυτές μεταβιβάζονται επίσης στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών, το οποίο και επιλαμβάνεται των θεμάτων.

Ώρες Λειτουργίας του Γραφείου: Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ. μέχρι 14:30

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close