ΕιδήσειςΕλλάδα

Δάκρυσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό-«Είναι μανάδες και πατεράδες μας» (vid)

Συγκινήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών Υγείας για τον κορωνοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε επιστολή που πήρε από συνάδελφό του ο οποίος του έλεγε ότι γίνεται πολύς θόρυβος για ηλικιωμένους που έτσι και αλλιώς θα πεθάνουν.

Δεν είναι έτσι, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλάμε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Αυτό είναι το μεγαλείο της ιατρικής επιστήμης. Φροντίζει για όλους και η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται έτσι.

Ο κ. Τσιόδρας βούρκωσε και συνέχισε: «Το θαύμα της ιατρικής είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης των ηλικιωμένων πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, γιαγιάδες και παππούδες. Τιμούμε όλους και σεβόμαστε όλους αλλά κατεξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε η να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

35 νέα κρούσματα

Τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται σε 530, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

35 είναι τα νέα κρούσματα ενώ 98 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Επίσης 19 άτομα πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι 12 που κατέληξαν είχαν υποκείμενα νοσήματα ενώ ένας ήταν άνω των 80 ετών.

Παράλληλα ανέφερε πως αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων, ενώ αυτή τη στιγμή είναι 100.

«Τα σοβαρά κρούσματα αντικατοπτρίζουν την ηλικία ενός εχθρού που κυκλοφορεί», τονίζει.

«Ανοσία των πολλών που θα προστατεύσει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Έχουμε έναν ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται όσους δεν τον υπολογίζουν», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Θέλουμε να τους προστατέψουμε όλους αλλά με έναν τέτοιο ταχύτατο ιό είναι αδύνατο. Το θαύμα της ιατρικής το 2020 είναι το θαύμα της επιβίωσης των μεγάλων ανθρώπων. Τους τιμούμε και τους σεβόμαστε όλους, δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτούς» είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Τσιόδρας.

«Πειραματικά δεδομένα δείχνουν πως οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες πόρτες υποδοχής του ιού. Η επιλογή είναι δική σας. Ξέρω πως ακόμα και οι υγιείς καπνιστές έχουν αυξημένη πιθανότητα λοιμώξεων», επεσήμανε.

«Να μην συρρέουν οι πολίτες στα νοσοκομεία. Κινδυνεύουν να εκτεθούν και να εκθέσουν τον ιό στις ευαίσθητες δομές. Τα νοσοκομεία μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν ιερούς χώρους. Είναι υψίστης σημασίας η προστασία των εργαζομένων στους χώρους υγείας», ανέφερε.

Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία και να θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών. Στην Ισπανία δίνουν προτεραιότητα στην εισαγωγή ανθρώπων στη ΜΕΘ όσων έχουν προσδόκιμο για δύο έτη.

«Όλοι είμαστε πολύτιμοι. Προετοιμαζόμαστε για την αύξηση κρουσμάτων. Για να μην βγει εκτός προβλέψεων εξαρτάται από όλους μας. Έχουμε κερδίσει χρόνο. Είναι άδικο για όσους μένουν σπίτι και άλλοι σκεπτόμενοι εγωιστικά να χαλούν την εικόνα και να γίνονται φορείς του ιού» τόνισε.

«Σας παρακαλώ, σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς» είπε.

«Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close